Almtuna
AIS

BIK-TV: Eftersnack BIK - AIS 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)

27 oktober 2019 17:05

BIK Karlskoga fortsätter att vara starka hemma i Nobelhallen. Igår slog man tillbaka Almtuna IS med 5-2 efter en bra andra period och tog tre nya poäng!

**Matchfakta BIK – AIS (2-0, 3-1, 0-1)**

Första perioden

Efter en jämn matchinledning får BIK Karlskoga med sig ett powerplay efter knappt sex minuters spel. PP-formation ett gör inga misstag alls utan 1-0 är ett faktum redan efter 17 sekunders spel i numerärt överläge. Målskytt är Fredrik Forsberg assisterad av Nikola Pasic och Wilhelm Westlund, tid 06:00.

Bara minuter senare får BIK Karlskoga chansen på nytt i powerplay, men utan utdelning.

Det dröjer till 19:31 innan nästa mål kommer och det är återigen hemmalaget. Jesper Kokkonen håller sig framme efter snyggt förarbete av Gustaf Thorell och Wilhelm Westlund.

Skotten i period ett slutar 14-7.

Andra perioden

Efter tiden 28:18 smäller Filip Hasa in Almtunas första mål bakom en skymd Henrik Lundberg. Assisten står Tony Mårtensson för.

Fyra minuter senare replikerar hemmalaget genom Tor Immo, assisterad av Oliver Eklind och Filip Ahl. Samma spelare gör även 4-1 efter 34:20.

BIK Karlskoga och Gustaf Thorell hinner även göra 5-1 innan period två är över.

Skotten i andra slutar 12-4.

Tredje perioden

Matchens första BIK-utvisning kommer efter 45:25 då Alexander Leandersson åker ut för en hakning. I efterföljande boxplay reducerar Almtuna genom Victor Aronsson, vilket också visar sig bli matchens sista mål.

Skotten i tredje perioden slutar 10-13, totalt 36-24.