MoDo

Förlust på bortaplan mot Södertälje

27 september 2019 21:20
Herr

Spelet i boxplay sänkte MODO Hockey i fredagens match borta mot Södertälje SK. Med fyra mål i spelet med en man mer från hemmalagets sida så slutade till slut matchen 6-2, där MODO Hockeys mål gjordes av Jonathan Johnson och Henrik Björklund.

Fredagkväll i Södertälje för MODO Hockey, efter onsdagens seger mot Mora med 7-1, var vad som stod på programet när HockeyAllsvenskan fjärde omgång spelades. Spelmåssigt i den första perioden var det ganska jämnt men målmässigt var det annorlunda.

Hemmalaget fick två chanser i powerplay och man tog till vara på båda de lägena och hade 2-0 efter drygt halva perioden. I samband med det andra målet bytte MODO målvakt och Linus Lundin kom in i kassen.

Lundin hade rejäl otur på periodens tredje mål då pucken först fastnade i benskyddet och när sedan Lundin skulle återta sin position ramlade pucken in i mål. I slutet av perioden hade MODO en riktigt bra chans att reducera, i spel med en man mer på banan, men avslutet från högerkanten ville inte in.

MODO Hockeys forcering räckte inte

Den andra perioden inleddes med ett tidigt boxplay för MODO Hockey och Södertälje utnyttjade även detta läge för 4-0. MODO Hockey hade några farliga chanser i andra halvan av andra perioden men pucken ville inte in bakom Sahlin i Södertäljes mål.

Den tredje perioden var MODO Hockeys bästa och knappt fyra minuter in kom reduceringen då Jonathan Johnson vände sig om och hittade rätt med skottet för 4-1. När sedan MODO fick chansen i powerplay så kom ytterligare en reducering, den här gången spelade Johnson fram Henrik Björklund som från mitt i slottet hittade rätt.

Men glädjen blev kortvarig och för fjärde gången i matchen kunde Södertälje göra mål med en man mer på banan. Slutresultatet fastställdes med två minuter kvar då Södertälje satte 6-2 i tom kasse.

Nästa hemmamatch på måndag kväll

MODO vänder nu åter till Örnsköldsvik för att på måndag spela match igen hemma i Fjällräven Center. Missade du den senaste målfesten? Det är dags att vara på plats och biljetterna till matchen mot Karlskrona HK finns ute på modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match!