Leksand hemmavann och är kvar i tabelltopp

16 mars 2019 20:40

Leksand hemmavann mot Västervik och håller därmed fast vid förstaplatsen i Slutspelsserien.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand fortsätter att gå starkt i Slutspelsserien. Laget 4-1-vann på hemmaplan mot Västervik och har därmed tagit åtta av nio möjliga poäng så här långt.

Dalalaget toppar alltjämt tabellen. Leksand har tio poäng, Karlskoga och Västerås skuggar på åtta poäng. Två omgångar återstår.

Mot Västervik så kopplade Leksand greppet direkt i första perioden. Linus Persson skickade in 1-0 efter drygt åtta minuter och efter en kvart så utökade Mattias Karlsson till 2-0. Anton Karlsson satte 3-0 i powerplay mitt i den andra perioden.

Västervik 1-3-reducerade genom Kim Johansson bara 26 sekunder in i den tredje perioden, men närmare än så kom inte smålännningarna.

David Rundqvist fastställde slutresultatet till 4-1 i tom bur.

Axel Brage vaktade hemmalagets mål, räddade 19 av 20 skott och noterade en räddningsprocent på 95,0 %.

Västervik har spelat in en poäng på tre matcher och ligger sist i Slutspelsserien. Laget kan inte längre nå PlayOff.

LEKSAND - VÄSTERVIK 4-1
Periodsiffror: 2-0, 1-0, 1-1
Skott: 36-20

Målskyttar Leksand: Linus Persson, Mattias Karlsson, Anton Karlsson, David Rundqvist

Målskyttar Västervik: Kim Johansson

Statistik: Leksand - Västervik