Johannes Jönsson vinnare i comebacken

6 mars 2019 22:00

Johannes Jönsson var tillbaka i AIK-målburen efter en lång skadefrånvaro och fick bli vinnare direkt när Södertälje besegrades.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Johannes Jönsson blev skadad i mitten av november och har inte kunnat spela sedan dess. Mot Södertälje, efter nästan fyra månades vila, så gjorde keepern comeback - och fick bli vinnare direkt då AIK 4-1-vann.

Jönsson räddade 25 av 26 skott och noterade en räddningningsprocent på 96,2 %.

Framåt så fick AIK en drömstart på matchen sedan Ludvig Claesson krutat in 1-0 efter drygt två minuter. Garry Nunn styrde in 2-0 innan den första perioden var över.

Södertälje 1-2-reducerade genom Sebastian Dyk i mittperioden - men kom inte närmare än så. Istället så kunde Simon Fernholm och Jacob Dahlström fastställa slutresultet i slutminuterna med varsitt mål i tom bur.

AIK, som plockade femte raka segern, var redan innan matchen klara som seriesegrare.

I och med förlusten så tappade Södertälje åttondeplatsen i tabellen, men är bara målskillnad (dock elva mål) bakom Västervik inför sista omgången på fredag.

SÖDERTÄLJE - AIK 1-4
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 0-2
Skott: 26-32

Målskyttar Södertälje: Sebastian Dyk

Målskyttar AIK: Ludvig Claesson, Garry Nunn, Simon Fernholm, Jacob Dahlström

Statistik: Södertälje - AIK