Västerås
VIK

Jonas Liwing hjälte när Västerås bortavann

6 mars 2019 21:40

Jonas Liwing sköt två mål - inklusive övertidsavgörandet - i bortasegern mot Karlskoga där Västerås mer eller mindre säkrade tredjeplatsen i tabellen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västerås 4-3-vann efter övertid borta mot Karlskoga och säkrade därmed i princip tredjeplatsen i tabellen och tillhörande tre bonuspoäng i Slutspelsserien.

Nykomlingen har tre poäng och tretton plusmål att gå på gentemot fyran Leksand med bara en omgång kvar, så visst kan VIK i teorin tappade tredjeplatsen, men knappast i praktiken.

Jonas Liwing klev fram som den stora hjälten mot Karlskoga.

Veteranbacken gjorde 1-0 i den första perioden, men satte framförallt matchvinnande 4-3 på övertid.

Västerås ledde länge med 3-2 efter två snabba mål i slutet av den andra perioden, men Karlskoga kvitterade med drygt tre minuter kvar, ett mål som tog matchen till övertid.

Västmanlänningarna har nu sex raka segrar.

Karlskoga förlorade för andra gången i följd och tappade också en placering i tabellen och är nu sexa i sammandraget.

KARLSKOGA - VÄSTERÅS 3-4 (OT)
Periodsiffror: 0-1, 2-2, 1-0, 0-1
Skott: 40-25

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Thorell, Fredrik Forsberg, Fredrik Höggren

Målskyttar Västerås: Jonas Liwing 2, Mikael Frycklund, Jimmie Jansson

Statistik: Karlskoga - Västerås