SSK
Borta
Oskarshamn
IKO

Dyks nya dubbel bakom seger över tabelltvåan Oskarshamn – kolla in Studio SSK:s direktsända eftersnack och intervjuer här. "SSK har gått in i slutspels-mode"

1 mars 2019 19:17

Han gjorde två mål i Ö-vik i onsdags. På fredagskvällen kom två nya från Sebastian Dyks klubba som grundlade segern över Oskarshamn och tre blytunga poäng i jakten på slutspel. Kolla in Studio SSK:s direktsända eftersnack med Andreas Appelgrens analyser och intervjuer med Sebastian Dyk och Jacob Spångberg här!

Välkomna på nästa hemmamatch SSK-AIK nu på onsdag 6/3 kl 19.00 - köp biljett online här!

Kolla in Studio SSK:s direktsändning efter matchen med spelarintervjuer och analyser här!

SSK kom till spel med samma lag som senast i segern mot Modo i Ö-vik. Och det var ett hemmalag med självförtroende som satte högsta fart från början och både Sebastian Dyk och David Åslin hade bra lägen att ge hemmalaget ledningen i första bytena. SSK fick även chansen i numerärt överläge efter några minuters spel då Oskarshamn var sex utespelare på banan. Men ingen utdelning för SSK den gången.

Även Oskarshamn fick chansen i powerplay i mitten av första perioden men inte heller gästa lyckades gör mål i sitt första numerära överläge. I övrigt var det en underhållande period med bra fart, smågrinigt på isen och härlig stämning på läktaren.

I slutminuterna av perioden fick SSK ytterligare en chans i powerplay efter att Oskarshamns Joakim Thelin slagit en puck out. SSK ställde upp och satte ordentligt tryck i IKO-zonen och det osade katt flera gånger om framför Christoffer Rifalk i Oskarshamns-målet. Inget mål föll dock och första perioden slutade mållös.

Dyk, Dyk, Dyk...

I andra perioden dröjde det dock bara 1.21 in pucken var i mål. Nicolai Meyer snodde pucken i mittzonen, kom två mot en med Sebastian Dyk som efter en fin pass från dansken enkelt kunde raka in sitt 26:e mål för säsongen. Strax därpå var det nära 2-0 när Martin Janolhs kraftfullt trängde sig mellan två IKO-backar i mittzonen och skrinnade sig till ett friläge. Rifalk var dock med på skottet och parerade med benskyddet.

2-0 kom i stället efter tio minuter spelat av andra då Nicolai Meyer var inne och naglade fast pucken i anfallszon och via Christopher Liljewall fick in den till Sebastian Dyk som efter två försök kunde få in pucken i mål. Dyks andra för kvällen och 27:e för säsongen.

Två minuter senare lyckades dock IK Oskarshamn reducera till 2-1 genom Filip Svenningsson som kyligt höll i pucken och väntade ut luckan bakom en skymd Alexander Sahlin. Detta var också ställningen inför den tredje akten.

Meyer nära att utöka på friläge

SSK fortsatte hålla uppe spelet bra i inledningen av tredje och efter fyra minuter var Nicolai Meyer nära att göra 3-1 efter att ha frispelats snyggt av kollegorna Dyk och Liljewall.

Därefter fick SSK ägna sig åt att döda ett boxplay efter att man varit för många spelare på isen. Detta gjorde dock SSK med bravur och kunde sedan lyfta upp spelet och var närmre 3-1 än kvittering för IKO.

I slutsekunderna blev det spännande men SSK höll ut och kunde till slut ta hem de tre oerhört viktiga poängen i jakten på slutspel.

Matchfakta: SSK-IK Oskarshamn

Slutresultat: 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Målskyttar: 1-0 Sebastian Dyk (Meyer, Liljewall), 2-0 Sebastian Dyk (Liljewall, Meyer), 2-1 Filip Svenningsson (Hillding)

Skottstatistik: 18-29

Utvisningsminuter: 6-4

Publiksiffra: 3 066

50/50-vinnare: 92 242 Summa: 3 970 kr