Oskarshamn
IKO

Drömstart bäddade för Västerviks derbyseger

4 januari 2019 21:50

Två snabba mål i inledningen bäddade för Västerviks seger i rivalmötet mot Oskarshamn.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västervik vann det heta länsderbyt mot Oskarshamn med 3-1.

En drömstart grundlade segern.

Kellen Jones forcerade in 1-0 i powerplay redan efter två minuter och dryga minuten senare kom också 2-0 genom Philip Rondahl som tog en svängom i IKO-zonen innan han skottade in pucken bakom en skymd Christoffer Rifalk.

Jonas Engström 1-2-reducerade för Oskarshamn i början av den tredje perioden men närmare än så kom inte gästerna.

Istället kunde Alfred Andersson prickskjuta in 3-1 med drygt fyra minuter kvar att spela.

Emil Kruse vaktade Västerås kasse och svarade för en stark insats. Han motade 34 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %.

Oskarshamn, som toppar HockeyAllsvenskan, hade innan förlusten tagit sju raka trepoängare.