Björklöven
IFB

Victor Öhman hjälte när Västervik straffvann

29 december 2018 20:55

Västervik vinner alltid när det blir ett straffavgörande - och det gjorde laget mot Björklöven också.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Västervik är HockeyAllsvenskans straffkungar.

Smålänningarna har spelat sju matcher som avgjorts på straffar under säsongen och vunnit samtliga. Den sjunde straffsegern plockades på hemmaplan mot Björklöven och segersiffrorna skrevs till 4-3.

Västervik-keepern Emil Kruse stoppade samtliga Löven-straffar och Victor Öhman blev stor matchhjälte då han var den ende som lyckades måla i avgörandet.

Västervik ledde med 2-1 efter halva matchen, men Björklöven vände på matchen. Jonas Emmerdahl 2-2-kvitterade i slutet av den andra perioden och i början av den tredje akten så gjorde William Eriksson också 3-2.

Västervik lyckades dock kvittera genom Alexander Lindqvist-Hansen med drygt fem minuter kvar att spela, och fler mål blev det alltså inte innan straffavgörandet.

Både Västervik och Björklöven plockade poäng för femte matchen i följd.

VÄSTERVIK - BJÖRKLÖVEN 4-3 (PS)
Periodsiffror: 1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0
Skott: 34-26

Målskyttar Västervik: Alfred Andersson, Emil Wahlberg, Alexander Lindqvist-Hansen, Victor Öhman

Målskyttar Björklöven: Emil Lundberg, Jonas Emmerdahl, William Eriksson

Statistik: Västervik - Björklöven