Pantern
PAN

Nya spelarna ledde vägen för Pantern

17 december 2018 21:35

Nytillskotten Makai Holdener och Martin Janolhs sköt varsitt mål när Pantern bortavann mot AIK.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Förra onsdagen gjorde Makai Holdener, värvad från schweiziska Fribourg-Gotteron, och Martin Janolhs, inlånad från Malmö, säsongsdebut i Pantern.

I sin andra match så spelade duon en avgörande roll när Malmö-laget 4-1-vann på bortaplan mot AIK.

Makai Holdener noterade sitt första allsvenska mål någonsin när han satte 2-0-kassen i slutet av den andra perioden. Martin Janolhs noterade en assist på det målet.

Janolhs, som spelade i Pantern ifjol innan han i somras skrev på för Malmö, fixade sedan 3-1-målet med drygt två minuter kvar att spela.

Pantern, som också fick mål från Nicklas Jadeland (1-0) och Villiam Haag (4-1), hade fint målvaktsspel av Lars Volden som motade 28 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 96,6 %.

Resultatet gör att Pantern klättrar över det negativa kvalstrecket i tabellen. Laget är nu tolva i sammandraget.

AIK åkte på andra raka förlusten och missade också chansen att ta över serieledningen i HockeyAllsvenskan.

AIK - PANTERN 1-4
Periodsiffror: 0-0, 0-2, 1-2
Skott: 29-18

Målskyttar AIK: Nicklas Jadeland, Makai Holdener, Martin Janolhs, Villiam Haag

Målskyttar Pantern: Alexander Deilert

Statistik: AIK - Pantern