Jacob Peterson blev hjälte för Björklöven

2 december 2018 21:05

Björklöven hämtade ikapp dubbla underlägen och kunde till slut besegra Vita Hästen efter övertid.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Björklöven besegrade Vita Hästen med 4-3 efter övertid, men det var en seger som krävde dubbla upphämtningar.

Vita Hästen ledde med 2-0 efter nästan halva matchen, men Björklöven lyckades kvittera innan den andra perioden var över. Emil Lundberg 1-2-reducerade och med en enda sekund kvar av mittakten så fick Fredric Andersson in 2-2-pucken.

Vita Hästen tog tillbaka ledningen i tredje perioden när Victor Lindman sköt sitt andra mål i matchen vilket betydde 3-2 i powerplay, men Löven svarade igen. Sebastian Selin satte 3-3-pucken mitt i slutperioden.

Jacob Peterson fanns med i förarbetet till 3-3-kassen - och det var också han som avgjorde matchen på övertid. Det matchvinnande målet var 19-åringens nionde fullträff i höst.

Löven bröt därmed sin dystra bortatrend där man innan den här segern hade fyra raka nederlag.

Vita Hästen åkte på tredje raka hemmaförlusten.

VITA HÄSTEN - BJÖRKLÖVEN 3-4 (OT)
Periodsiffror: 1-0, 1-2, 1-1, 0-1
Skott: 23-30

Målskyttar Vita Hästen: Victor Lindman 2, Arvid Degerstedt

Målskyttar Björklöven: Emil Lundberg, Fredric Andersson, Sebastian Selin, Jacob Peterson

Statistik: Vita Hästen - Björklöven