Björklöven vann efter sent avgörande

25 november 2018 17:40

Björklöven tappade en tremålsledning mot Västerås men lyckades vinna ändå efter att ha avgjort i slutminuterna.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Björklöven besegrade Västerås med 5-4, men det var en seger som satt väldigt långt inne.

Löven öppnade starkt och ledde med 3-0 efter halva matchen efter att Alexander Wiklund, Mattias Granlund och Jacob Peterson målat. Bara tre minuter efter Västerås 1-3-reducering så gjorde Sebastian Selin sedan 4-1 - och hemmalaget hade till synes ett järngrepp om matchen.

Formstarka Västerås lyckades dock komma ikapp. Jonas Liwing 2-4-reducerade i slutet av mittakten, och i tredje perioden gjorde Lukas Zetterberg 3-4 och Jimmie Jansson 4-4.

Bara 15 (!) sekunder efter 4-4-målet så bet Löven dock tillbaka när lagkaptenen Fredric Andersson gjorde 5-4 - och det blev matchens sista mål.

Löven plockade därmed tredje segern på de fyra senaste matcherna.

Västerås hade innan förlusten fem raka vinster.

BJÖRKLÖVEN - VÄSTERÅS 5-4
Periodsiffror: 1-0, 3-2, 1-2
Skott: 32-27

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund, Mattias Granlund, Jacob Peterson, Sebastian Selin, Fredric Andersson

Målskyttar Västerås: Gustav Lindberg, Jonas Liwing, Lukas Zetterberg, Jimmie Jansson

Statistik: Björklöven - Västerås