Leksand
LIF

Thomas Valkvä-Olsen segerskytt för Leksand

2 november 2018 21:35

Thomas Valkvä-Olsen sköt dubbla mål och blev matchvinnare när Leksand bortavann mot Västervik.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Efter en svit på fem raka matcher med mål så har det gått lite trögare för Thomas Valkvä-Olsen på sistone. Han hade "bara" gjort ett mål på fyra matcher inför bortamatchen mot Västervik - men då lossnade det igen.

Forwarden sköt dubbla mål och blev stor matchvinnare när Leksand 4-1-vann på bortaplan.

Mitt i den tredje perioden så klampade Oskar Lang in framför målburen och pucken studsade sedan fram till Valkvä-Olsen som kunde peta in 2-1-målet. Några minuter senare så föste norrmannen med sig pucken med handsken, klampade in i anfallszon och pricksköt in 3-1.

Med tio mål så är Valkvä-Olsen nu uppe i delad skytteligaledning.

Jonas Arntzen gjorde en stark insats i Leksands bur och motade 24 av 25 skott och ledde laget till den femte segern på de sex senaste matcherna.

Västervik hade innan förlusten två raka segrar.

VÄSTERVIK - LEKSAND 1-4
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 0-3
Skott: 25-20

Målskyttar Västervik: Gabriel Desjardins

Målskyttar Leksand: Thomas Valkvä-Olsen 2, Linus Persson, Jon Knuts

Statistik: Västervik - Leksand