BIK

IKO föll mot Karlskoga

17 oktober 2018 21:50
HERR

Det blev ingen sjunde raka seger utan BIK Karlskoga kunde åka hem med alla tre poängen. Matchen slutade 1-4 men det var länge bara ett måls underläge och de två sista målen gjordes inom loppet av några sekunder med en minut kvar. IKO:s ende målskytt ikväll var John Dahlström.

Hemmalaget började piggt och hade bra tryck första minuterna. Man fick också ett tidigt power play men Karlskoga är bra i box play och höll tätt framför Henrik Lundberg. Direkt efter fick gästerna power play men lyckades inte få iväg ett enda skott på mål. Matchen gick ner lite efter utvisningarna men sista fem-sex minuterna återtog IKO initiativet och skapade en hel del. Karlskoga kom tillbaka och fick ett nytt numerärt överläge med två minuter kvar. Men det städade IKO av bra och John Dahlström var på väg att skapa sig ett friläge men togs bryskt av tidigare IKO-spelaren Victor Berglind och det var lika manskap fram till paus. Skotten i första perioden klart till hemmalaget, 12-8.

Karlskoga kom ut mycket bättre i andra perioden och skapade flera långa anfall. Man hade ett avslut som nästan resulterade men domaren kunde efter videogranskning göra "wash out". Men 0-1 kom ändå till slut när Gustaf Franzén var framme på en retur från Åhman och det var helt rättvist sett till spelet så långt. BIK fortsatte ha mest av spelet men IKO kom tillbaka och hade några fina sekvenser men fick inte in pucken. Närmast var Filiph Engsund som fick en puck precis framför skridskorna en meter framför målvakten men Lundberg var tät längs isen. Skotten i andra lite jämnare, 9-8.

Tredje perioden stod länge och vägde men IKO saknade inte chanser att kvittera. Man hade ett power play tidigt i perioden men BIK försvarade sig återigen bra. Gästerna tog över mer och mer och fick några långa anfall. I ett långt byte fick inte IKO ut pucken och där kunde Fredrik Höggren utöka ledningen till 0-2. IKO fortsatte att kämpa men fick inte till de avgörande lägena men fick ändå en gratischans in i matchen. BIK:s målvakt var långt ute bakom mål och Markus Modigs snodde pucken och passade John Dahlström som tryckte in reduceringen innan Lundberg riktigt hunnit på plats. Då återstod knappt fem minuter och hoppet tändes. Men närmare än så kom inte IKO ikväll. Åhman var på väg till båset men fick vända. Strax efter stängde Karlskoga matchen med två snabba och distinkta avslut, 1-3 Juliuz Persson och 1-4 tvåmålsskytten Fredrik Höggren inom 17 sekunder. Skotten i tredje perioden 8-11 och totalt 29-27.

Till matchens lirare utsågs Karlskogas Gustaf Franzén som stod för ett mål och två assist och IKO:s Jesper Dahlroth, medan slitvargen i hemmalaget blev Filiph Engsund.

Det var fullt i schemat i omgång 9 denna onsdag; Björklöven–Karlskrona 4-5, Almtuna-Leksand 2-6, Västerås-AIK 5-6 (str), Vita Hästen-MODO 6-3, Södertälje-Västervik 3-0, Pantern-Tingsryd 2-1. AIK tog tillbaka serieledningen och IKO är kvar som trea även om Leksand och Karlskoga hämtade in halva försprånget som nu är tre poäng. AIK är tre poäng före men har två matcher mer spelade än IKO som åker till Norrköping på fredag för att möta Vita Hästen. Därefter får man spelledigt en dryg vecka till nästa lördag då det är Hockeyfest och gratis inträde när IKO möter MODO.

IK Oskarshamn - BIK Karlskoga 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)
28.53 0-1 Gustaf Franzén (Jonatan Harju, Fredrik Höggren)
52.15 0-2 Fredrik Höggren (Gustaf Franzén, Jacob Lundegård)
55.18 1-2 John Dahlström (Markus Modugs)
58.51 1-3 Juliuz Persson
59.08 1-4 Fredrik Höggren (Gustaf Franzén, Jonatan Harju)
Skott: 29-27 (12-8, 9-8, 9-11)
Utvisningar: IKO 3x2, Karlskoga 3x2
Domare: Johan Magnusson
Publik: 1996

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen (highlights publiceras torsdag kl 07.00)