AIK
AIK

Markus Hermanstad avgjorde för AIK

23 september 2018 17:25

Junioren Markus Hermanstad sköt det matchvinnande målet när AIK uddamålsvann på bortaplan mot Västervik.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Vilka juniorer kliver fram i HockeyAllsvenskan den här säsongen?

En av den kan mycket väl bli Markus Hermanstad. Den 19-årige norrmannen blev stor matchvinnare när AIK 2-1-vann på bortaplan mot Västervik.

Christian Sandberg satte 1-0 för AIK med bara 45 sekunder kvar av den andra perioden, och efter knappt halva den tredje perioden klev Hermanstad fram och knäppte in 2-0-kassen som sedermera kom att bli matchvinnande. Det var Hermanstads första allsvenska mål.

Västervik reducerade genom Alexander Lindqvist Hansen med drygt en och en halv minut kvar, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Johannes Jönsson gjorde en stark insats i AIK-kassen och räddade 38 av 39 skott och noterade en räddningsprocent på 97,4 %.

Resultatet innebär att AIK startat säsongen med två raka vinster medan Västervik inlett med två raka nederlag.

VÄSTERVIK - AIK 1-2
Periodsiffror: 0-0,-0-1, 1-1
Skott: 39-19

Målskyttar Västervik: Alexander Lindqvist Hansen

Målskyttar AIK: Christian Sandberg, Markus Hermanstad

Statistik: Västervik - AIK