En julhälsning från klubbchefen

24 december 2019 09:00

Klubbchef Per Rosenqvist skickar en julhälsning.


Tempot är högt både på och utanför isen – och det blir inte mycket tid för reflektion. I höst har herrlagets matchande varit extremt och om inte annat så får spelarna se Sverige från ett bussfönster samtidigt som prestationen långt överträffar alla experters förväntningar. Det är väl det som är så kittlande med hockeyn, att får man ihop gruppen så kan allt hända?

I budgetarbetet inför säsongen var det många tuffa beslut med tanke på den ekonomiska ryggsäck vi har med oss från tiden i SHL. Det absolut tyngsta beslutet var att lägga ner J20 Superelit. Ett beslut som vi kunde glädja oss åt att riva upp när våra fantastiska ledare kring laget visade enorm uppoffring och kreativitet för att hitta nya vägar framåt. Och det är väl det här som är nyckeln till KHK:s framgång – att vi reser oss när det är som svårast.

Publiken då? Ja, det är nog den frågan alla i HockeyAllsvenskan ställer sig just nu. I SHL får man betalt av CMore för att publiken uteblir från vissa matcher med den enorma rättighetsersättningen. Men jag är mer tveksam till att det är så i HockeyAllsvenskan som erhåller mindre än 10% av vad SHL-klubbarna får. Kommer inte publiken till arenorna så kommer det bli en sämre produkt på isen. En alltför enkel ekvation. Men vi ska göra vad vi kan för att vända det, men där behövs även er hjälp. Bjud med vänner och bekanta, se till att samla kompisgänget på arenan istället för i soffan hemma. Tillsammans kan vi göra skillnad här och gå mot strömmen.

Vi får några dagars uppehåll med hockey i mellandagarna, då ska i alla fall jag fokusera på familjen och få den där tiden till eftertanke och att uppskatta vardagen. Det är en förmån att få jobba med något som intresserar och engagerar så många människor. Ett stort tack till alla er som ideellt lägger ner så många timmar på vår verksamhet eller som stöttar oss från läktaren – det är ni som är KHK!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!