Effektivt motstånd sänkte KHK

29 oktober 2022 11:30

Oktoberfest i arenan och från högtalarna spelades tyrolerdisco. Men när festen var till ända hade tonerna dämpats i moll efter att IF Troja-Ljungby besegrat herrllaget med 1-4 (1-0, 0-2, 0-2).

Det kunde blivit en härlig oktoberfest kväll i NKT Arena Karlskrona denna fredagskväll. Tyvärr så varade festen bara i en period efter att gästerna tog över och dirigerade tillställningen.

KHK inledde första perioden absolut bäst där de tryckte ned gästerna i egen zon. Hemmalaget skapar flera bra chanser de första två minuterna, Troja får visserligen en kontring och friläge där stabile Fröberg räddar. Det är två lag som vill spela med högt tempo och för kvällen så passar det hemmalaget bäst. KHK spelar snabbt och bestämt i egen zon vilket gör att Troja backar hem och ställer upp likt en mur på blålinjen. Hemmalaget fortsätter att rada upp flera bra chanser. Först efter 10 minuters spel skapar gästerna ett bra tryck i hemmazonen. Detta renderar en utvisning för tripping på Rasch när klockan står på 10:34.
I det efterföljande boxplayet spelar hemmalaget otroligt bra. Troja kommer inte till en enda chans och pucken är mest i Trojas zon eller i mittzonen. När den väl kommer in i KHKs zon så är det runt sargen.
Efter 13:57 ringer det bakom gästernas Ragnewall. Johannes Nilsson täcker en passning i egen zon, tar tag i pucken och på egen hand skjuter han den snyggt i plockhandskrysset. Otagbart för annars mycket stabile Ragnewall. 1-0 på tavlan och detta var helt rättvist.
KHK fortsätter med sitt höga presspel och gör det väldigt svårt för gästerna att etablera ett eget spel. När gästerna väl får tag i pucken skaffar de sig visserligen några längre anfall men hemmalaget försvara sig väldigt bra, de ger inte bort några vassa chanser. När hemmalagets målvakt Oscar Fröberg gör en väldigt fin räddning i slutet av perioden skadar han olyckligt sig och får utgå, in kommer August Hedlund.
Skott: 8-4

När andra perioden skulle blåsas igång har inte isen fryst ordentligt bakom de båda målen och efter ett kort uppehåll när domarna väl släpper pucken var det gästerna som startade absolut bäst. Efter 2:24 in i perioden är det också kvitterat när Carl-Johan Sjögren slår in en retur från Hedlund.
Gästerna pressade högt och jagade KHK-spelarna över hela banan och de hade en aggressivitet de inte visat den första perioden. Detta ställde till det för hemmalaget.
Hemmalaget skapade i pricip ingenting och när klockan stod på 5 minuter var det gästerna som skapade vassast chans men Hedlund parerade. Först efter 6 minuter spelade skapade KHK sitt första riktiga anfall. Då lyckade KHK låsa fast gästerna och sköt flera skott men tyvärr utan resultat.
Troja har en ramträff direkt efter KHKs press. När klockan står på 17:01 har gästerna vänt till 1-2 genom Calle Ehrnberg som skjuter från backposition när Hedlund är helt skymd i målet.
Perioden slutar 0-2 till gästerna och matchen har helt ändrat karaktär.
Skott: 8-14

I inledningen av den tredje perioden skapar förstafemman i hemmalaget omgående chanser i offensiv zon. Men tyvärr straffas man istället hårt efter en snabb omställning där man låter Trojas Emil Ekholm få driva upp längs sargen och bryta in på mål och enkelt i närmsta hörnet sätta 1-3.
Efter 5:30 drabbas gästerna av utvisning när Dennis Fröland åter ut två minuter för crosschecking. KHK första powerplay för kvällen och man spelar ett mycket bra powerplay med flera vassa skott in på mål men tyvärr så lyckas man inte få in pucken. Troja klara av detta boxplay och kan nu spela på resultatet vilket man gör mycket bra. Man ger inte KHK mycket utrymme samtidigt som hemmalaget inte inte är tillräckligt heta som man måste ha om man skall vända mot ett bra Troja.
Det är få avblåsningar i perioden och klockan tickar väldigt fort för hemmalaget. Med 2:50 kvar av matchen plockar KHK Hedlund i målet och man skapar bra tryck mot gästerna men även Troja har en målvakt Wictor Ragnewall som hade bestämt sig för att inte släppa fler puckar bakom sig. Stabilt målvaktspel där han inte släppte några returer som KHK kunde hugga på.
Som så ofta förr när man har tagit ut målvakten så kommer det mål i tom bur och med 1:10 kvar slår Trojas Emil Ekholm in sista spiken i kistan. Troja vinner denna match med 1-4 helt rättvist då Troja spelade hockey i 60 minuter medan KHK mattades av de sista 40.
Skott: 10-4

Nästa match för herrlaget spelas redan om några timmar, närmare bestämt klockan 17:00 idag på bortaplan mot Mörrum Hockey och nästa hemmamatch spelas den 4 november i NKT Arena Karlskrona mot Nybro Vikings IF. Då är det dags att ladda om både för publik och spelare.
Tack till de 1494 som tog sig till arenan denna fredag, nästa fredag så masar vi oss upp från soffan och visar motståndarna att Det är vi som är KHK.

Karlskrona HK - IF Troja-Ljungby 1-4
Periodsiffror: 1-0, 0-2, 0-2
Skottstatistik: 26-24
Utvisningsminuter: 2-2

Målskyttar Karlskrona: Johannes Nilsson

Målskyttar Troja: Carl-Johan Sjögren, Calle Ehrnberg, Emil Ekholm x2