Förlust i årets sista match

31 december 2023 10:05

Hemmapremiären i AllEttan blev en dyster tillställning där Halmstad Hammers HC höll undan och vann efter dramatik i matchens slutskede. Matchen slutade 2-3 (0-2, 1-0, 1-1).


Kvällen inleddes med en fantastik hyllning till en av klubbens stora hjältar Emil Larsson. En fantastisk spelare och människa som var med på KHKs fantastiska resa från Div 1 till SHL.

När matchen startade var det fart på KHK men kallduschen kom redan efter 2:46 när Halmstad gör 0-1 på ett skott utifrån av Andreas Andersson som smiter in vid stolpen som Viktor Kokman nog borde tagit.
Efter målet tar KHK tag i pucken och spelet och man skapar flera bra chanser till kvittering. När KHK stressar högt i Halmstads zon vinner de oftast pucken men har väldigt svårt att ta vara på lägena och de skott som går på mål tar Jacob Crespin hand om.
Med 1:54 kvar kommer nästa kalldusch när Halmstad gör 0-2 efter en tilltrasslad situation bakom eget mål där två Halmstadspelare är inne i målgården och trycker in pucken.
KHK har mest puck i första perioden men når inte upp till det spelet man hade före jul.
Skott: 7-6

Den andra perioden är en minut gammal när alla i arenan trodde 1-2 skulle komma efter att Jacob Creapin gör en tavla bakom mål och det är bara att lägga in pucken i tom kasse. Men Crespin hinner tillbaka och gör en helt omöjlig räddning med klubban.
KHK är ett helt annat lag i andra perioden och de radar upp lägen och chanser. men skärpan i avsluten saknas.
Efter 8:25 drar gästernas Elias Dynel på sig matchens första utvisning när han oturligt lägger pucken över plexit i egen zon. Det går endast 19 sekunder av KHKs powerplay innan Philip Norberg Aspnäs rättvist reducerar för hemmalaget.
KHK har vissa problem att spela sitt spel då det fysiska spelet ofta går över gränsen med klubbor i ansikten och crosscheckingar.
I denna perioden är det gästernas målvakt Jacob Crespin som håller kvar Halmstad och ser till att de fortfarande leder. När klockan stannar på 17:16 får KHK åter spela ett Powerplay då Hugo Johansson i Halmstad drar på sig en ny utvisning för gästerna. Men ett riktigt dåligt powerplay av KHK gör att perioden slutar 1-0.
Skott: 8-2

I tredje perioden behöver KHK endast 57 sekunder innan man sätter 2-2-pucken i mål och domaren signalerar för mål. Men efter att domartrion haft en diskussion döms målet bort. Anledningen till att målet dömd bort var att Halmstads målvakt blivit störd i situationen av den KHK-spelare som blir nerdragen av Halmstad-spelaren och glider in i målgården.
Strax efter missas en solklar hög klubba i ansiktet som drabbar Philip Norberg Aspnäs, men av någon oförklarlig anledning släpps situationen.
Kort därefter får KHK dock chansen i powerplay efter en hård tackling som med höga händer från William Berg tar mot huvudet på Marcus Björk i KHKs zon. Men det blir inte mer än en 2-minutersutvisning.
Det är ett bättre powerplay-spel av KHK, men det vill sig inte alls denna kväll. KHK pressar på för 2-2 men då kommer nästa tvivelaktiga situation. Med 14:40 spelat har Halmstad två spelare i målgården och de lyfter undan plockhandsken på Viktor Kokman och gör 1-3 utan att ens prata med varandra.
När det återstår 2:30 av perioden lämnar Viktor Kokman målet och med 6 spelare mot fem så kommer 2-3 genom Viktor Crus Rydberg när klockan står på 18:15. KHK fortsätter att spela med sex man och pucken är på mållinjen men vill inte in över den och matchen slutar 2-3 till gästerna.
Skott: 8-4

Tack till de 2350 som kom och tittade på matchen och även ett tack till Ella Hjelm och Majken van Brink från KASK som till ABBAs Happy New Year ramade in matchen snyggt och gav 2023 ett fint avslut.
Mycket trevligt inslag och det visar att det är många talanger i ishallen.
Nästa hemmamatch är mot Skövde IK onsdagen den 10/1 klockan 19:00.
Biljetter till matchen finns här.
Gott nytt år alla KHKare!

MATCHFAKTA

Karlskrona HK - Halmstad Hammers HC 2-3
Periodsiffror: 0-2, 1-0, 1-1
Skottstatistik: 23-12
Utvisningsminuter: 0-8

Målskyttar Karlskrona: Philip Norberg Aspnäs, Viktor Crus Rydberg

Målskyttar Halmstad: Andreas Andersson, William Berg, Robin Dahse

Matchstatistik från swehockey.se