Nyss var det sommar, och nu är det jul!

22 december 2023 12:00

Julen står för dörren och ordförande Tobias Larsson skickar en juluppdatering och hälsning.


Höstsäsongen har gått snabbt, och rolig har den varit!

Nu väntar en stund för reflektion och tid med nära och kära. Lite uppehåll och lugnare tempo där vi får möjlighet att umgås med familjen, dricka glögg, äta julskinka och fundera på om tomten är riktig eller ej.

För oss hockeyfans innebär julen också att vi halvvägs i en otroligt rafflande hockeysäsong som så här långt har fått det att vattnas i hockeygommen.

Jag vill börja med att rikta ett stort tack till alla våra fans som är på matcherna och stöttar laget, och ett speciellt tack till Blackbugs som ger en grym inramning! Ni är ovärderliga!
Sen måste jag poängtera hur viktigt stödet från våra partners är, att ni ser oss i KHK som en plattform i er marknadsföring och arenan som mötesplats - i så stor utsträckning - visar hur starkt engagemanget är! I en tid av tillväxt för Karlskrona så bidrar det till att både ha en meningsfull fritid för våra ungdomar, men också att ni exponeras som arbetsplats för de utanför vårt närområde, så att de kanske tar sig en funderare på om det inte är till ”staun” man ska flytta?

Hittills har vårt representationslag i HockeyEttan visat klass genom att vinna HE Södra, och faktiskt vara total etta av de 40 klubbarna i tabellen, och 30/12 är första hemmamatchen i AllEttan där vi har hemvändarmatch och även tackar av Emil Larsson.
Teamet runt laget har skapat bra förutsättningar och laget är sammansvetsade och jag har en skön känsla kring detta, och hoppas ni känner samma sak och är med och stöttar hela vägen och gör det till en låååång vår som avslutas i dur!

Damsidan gnuggar på under Areklätts ledning men missade i år DamhockeyAllsvenskan, men otroligt kul är ändå att vi har en tjej, Elin Löwenadler, med i U16/17-landslaget för Youth Olympic Games, som kommer att äga rum i Sydkorea i januari. Stort för henne, och oss i KHK, och ett fint kvitto på den verksamheten.

Vi får inte heller glömma att den absolut största verksamheten i vår klubb faktiskt är ungdomsverksamheten med över 500 pojkar och flickor i träning, och en del rekreationsspelare med. Faktiskt en av hockeysveriges absolut största ungdomsverksamheter. Det enda som är tråkigt är att vi inte kan ta emot alla som vill börja spela hockey eftersom det inte finns tillräckligt med isytor. Är det något som ligger på vår önskelista hos tomten så är det att kommunen ger fler barn möjlighet att börja spela hockey, och här är dialogerna igång.

Sen måste jag ge en stor eloge till vår fantastiska ideella organisation som genomför våra matcharrangemang med ett stort hjärta. När vi har minskat vårt kansli så är det med stor stolthet och ödmjukhet jag riktar ett stort tack till er! Utan er får vi inte det hela att funka så tack för engagemanget!

Jag önskar er KHK’are en riktigt God Jul tillsammans med nära och kära, så hoppas jag att vi tillsammans lyfter fram herrlaget i mellandagarna på plats i NKT Arena på AllEttan-premiären.

Tobias Larsson Ordförande