Uddlöst KHK förlorade på nytt

5 januari 2024 22:20

KHK står efter tre omgångar i årets upplaga av AllEttan fortfarande på 0 poäng efter ännu en förlust under fredagskvällen. Tranås var nogrannare, hetare och vann helt rättvist med klara 5-1 (1-1, 2-0, 2-0).

KHK satte tonen från nedsläpp och inledde matchen klart bättre än hemmalaget.
Målet lät inte vänta på sig när man tog ledningen efter 1:43. Hugo Wendt sköt ett hårt skott från sin backplats som inte Eric Forsberg i hemmakassen klarar av att hålla och John Henrion tar hand om returen.
KHK var väl samlade hemmåt och störde Tranås uppspel och när hemmalaget väl kom in i zon höll man sig i skottlinjen eller pressade ut dem i hörnorna. Det producerades nte många målchanser från något av lagen men hemmalaget bjuds in i matchen när matchens första utvisning kommer som drabbar KHK efter 10:57.
KHK som ännu inte släppt in något mål i boxplay under AllEttan spelar fortsatt bra och Tranås blir direkt avväpnade så fort de kommer in i anfallszon.
Tranås som med hjälp av sitt tidigare numerära överläge har kommit in i matchen kvitterar efter 13:44. Hemmalaget vinner puckduellen bakom mål och Ludwig Svensson Träff kan slå in en retur bakom Carl Malmqvist som var tillbaka i målet inför kvällens match.
KHK åker på en ny utvisning efter 15:22 när Tranås fått luft under vingarna efter sin kvittering och snurrat i anfallszon. Tranås har ett bättre powerplay vid detta tillfället och förlägger nästan hela sitt powerplay i offensiv zon, men KHK reder ut stormen.
De avslutande minuterna är en jämn kamp och vi går till periodvila med 1-1 på tavlan.
Skott: 15-6

Tranås får ett jätteläge direkt efter andra periodens nedsläpp, men Carl Malmqvist kan till slut svepa bort pucken fram för mål.
Hemmalaget är hetare och KHK uppträder osäkert och Tranås tar också ledningen efter 4:45 på ett skott som ändrar riktning på väg mot mål och landar rakt i famnen på Kasper Arwefjäll.
Uppförsbacken blir allt brantare för KHK som slarvar än mer i sina uppspel och det dröjer endast 40 sekunder innan hemmalaget kopplat ett starkt grepp om matchen när George Diaco gör 3-1.
KHK tar direkt Timeout i ett försök att samla laget igen och ta tillbaka initiativet i matchen. Men hemmalaget har bra koll på tillställningen och KHK slarvar och skänker bort chanser gång på gång i egen zon. Till slut tvingas man också att ta en utvisning efter 9:33 när man slängt iväg ännu en puck rätt i gapet på anfallande hemmaspelare.
KHK fredar sitt mål och lyckas direkt efter man blivit fulltaliga vaska fram en av få farlighet där man är nära att reducera, men Eric Forsberg lägger beslag på pucken.
Det lugna disciplinerade spelet vi blivit vana att se under hösten saknas och man slänger ofta iväg pucken när motståndarna sätter press.
Med knappt fyra minuter kvar av perioden får KHK en chans att komma närmare hemmalaget när Philippe Caron åker på en utvisning. Dock hinner det bara gå sex sekunder av powerplay innan Victor Crus Rydberg direkt efter tekningen får åka och sätta sig i utvisningsbåset.
Istället för powerplay för KHK blir det spel i fyra mot fyra där inget av lagen får ordning på spelet.
KHK försöker lyfta upp spelet, men när man väl kommer in i offensiv zon trycks man ut längs sargerna och hemmalaget som är hetare för kvällen vinner oftast närkamperna och kan gå till motattack. Skott: 6-8

KHK tar sig något enklare in i offensiv zon i inledningen av den tredje perioden, men man lyckas inte bita sig fast och skapa några farligheter.
KHK får ännu en gång syna utvisningsbåset efter 4:13 när Alexander Heiver som var tillbaka från sin skada drar på sig en utvisning.
KHK gör det bra i boxplay och checkar högt på hemmalaget som får problem, däremot blir det desto jobbigare när man drabbas av ytterligare en utvisning i offensiv zon och Tranås får chansen i spel fem mot tre i 47 sekunder.
Med tre sekunder kvar av den första utvisningen utökar Tranås ledningen till 4-1 genom Markus Ruuskanen. KHK reder sedan ut den återtstående utvisningen men tiden går nu fort och KHK känns uddlösa i närkamperna mot ett Tranås som spelar med en helt annat intensitet.
Efter 12:15 utökar Tranås till 5-1 genom Pontus Eklöf när KHK alldeles för enkelt går bort sig i egen zon.
Avslutningen blir grinigare och efter att lite känslor vädrats tilldelas KHK powerplay med 2:55 kvar av perioden. Man går åter mållös från det numerära överläget och matchen slutar med hela 5-1 till hemmalaget.
Skott: 8-11

KHK inledde den första perioden bäst, men Tranås fick åter kontakt i matchen i den senare delen och resten av matchen går klart till hemmalaget som vinner närkamper och stressar KHK till enkla misstag. Nästa match för herrlaget är den 1/10 när Skövde IK kommer på besök till NKT Arena Karlskrona. Laget har mycket att jobba på om man vill vara med i racet framåt vårkanten.
Det är när det går som tyngst laget behöver stödet som mest, så kom till arenan på onsdag och hjälp dem bryta mönstret.