KHK segrade i derbyt efter förlängning

14 januari 2024 08:00

En sen kvittering av hemmalaget med 18 sekunder kvar tog matchen till förlängning där Jesper Solomon Frisell avgjorde till KHKs fördel. Matchen slutade 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1).


Det var laddat fär derbyfest i Kallinge när KHK gästade KRIF Hockey.
KHK inledde tillställningen med fart och energi som vi inte sett i AllEttan tidigare.
Den nykomponerade kedjan med Fridén, Roslund och Emanuelsson var en fröjd att se. De tryckte ner KRIF i deras försvarszon och skapade flera vassa chanser så fort de var på isen.
KHK tog tag i taktpinnen från första nedsläpp och skapade målchanser i varje byte. Efter 8:36 kom fullt rättvis 0-1 av Martin Fransson som snyggt lägger in pucken i mål.
KHK dominerade den första perioden totalt och gav inte KRIF chansen att skapa riktigt farliga lägen. KHK skapade oreda i anfallszon varje byte och det borde helt klart varit mer än 0-1 på tavlan efter första perioden.
Skott: 7-19

KHK startar även andra perioden med att vinna sargduellerna och skapa flera bra chanser. Det kändes helt klart som laget hittat tillbaka till det spelet man hade före jul.
Efter 8:08 kommer matchens första utvisning som drabbar hemmalaget.
KHK spelar ett bra powerplay, men tyvärr saknas avsluten på mål och när de väl kommer är det fri sikt för Emil Cederlund i KRIFs mål.
Efter en felbedömd icing blir det en tvåminutare på Rasch när klockan står på 13:39. KRIF utnyttjar sitt powerplay och 14:37 kommer kvitteringen genom Sebastian Magnusson.
KHK tappar inte initiativet av detta utan fortsätter med sitt fartfyllda och tuffa spel, när hemmalaget inte hänger med kommer också utvisningarna.
KHK får chansen i powerplay 16:19 in i perioden och man behöver endast 12 sekunder innan Alexander Bergström snyggt gjort 1-2 vilket också är helt rättvist sett till matchen.
Även i andra perioden är KHK en storlek större, men man har väldigt svårt att göra mål och perioden slutar 1-1.
Skott: 5-13

Tredje perioden inleds med att KHK tyvärr bränner matchens läge att göra 1-3 och KHK är likt de två första perioderna rappare på skridskorna och vinner de flesta sargduellerna. Det mesta av spelet förläggs i KRIFs zon och det är Emil Cederlund i hemmakassen som ser till att det fortfarande är match och han radar upp flera fina räddningar.
Efter 9:19 in i perioden drabbas KHK av en ny utvisning. KHK spelar ett mycket bra boxplay och klarar effektivt av utvisningen.
I slutet av perioden blir det mycket kamp på isen och mycket spel på chans vilket inte gynnar KHK utan KRIF kommer allt mer in i KHK zonen.
Med två minuter kvar parkera dock KHK i anfallszon och spelar runt pucken likt ett powerplay och man håller spelet igång närmre minuten. Med 1:05 kvar vinner KRIF tekningen i egen zon och spelet hamnar i deras anfallszon. Med 44 sekunder kvar lämnar Cederlund kassen och KHK får inte ut pucken så till slut kommer kvitteringen med endast 18 sekunder kvar. Tyvärr borde matchen varit avgjord långt tidigare, men det är inte alltid logiskt. Perioden slutar 1-0 till hemmalaget.
Skott: 6-12

Sudden inleds med att KRIF tillåts att åka runt med pucken utan att skapa någon målchans.
Efter 1:15 tar Alexander Bergsträm pucken och snyggt spelar fram till Jesper Solomon Frisell som åker med fart och strax innanför offensiva blålinjen bombar han in 2-3 sex sekunder senare.
Skott: 0-1

KHK vinner derbyt fullt rättvist men borde nog avgjort långt innan tredje perioden startade.
Dock känns det som att laget är på rätt väg och det kommer att komma tre poängare i veckan när det är dags att möta Mariestad borta på onsdag.
Nästa hemmamatch är mot Visby/Roma söndagen den 21/1 klockan 16:00. Då tar vi oss till NKT Arena Karlskrona och stötta vårt KHK på plats.
Biljetter till matchen finns här.

MATCHFAKTA

KRIF Hockey - Karlskrona HK 2-3 e.fl
Periodsiffror: 0-1, 1-1, 1-0, 0-1
Skottstatistik: 18-45
Utvisningsminuter: 4-4

Målskyttar KRIF: Sebastian Magnusson, Amadeus Liljegren-Rungegård

Målskyttar Karlskrona: Martin Fransson, Alexander Bergström, Jesper Solomon Frisell

Matchstatistik från swehockey.se