Förlust i premiären

28 december 2023 21:55

KHK tog ledningen i bortamatchen mot HC Dalen, men efter tre perioder var det hemmalaget som stod som segrare med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

AllEttan är igång och säsongen börjar nu på allvar. Karlskrona som vann den södra grundserien ställdes i premiäromgången mot HC Dalen som slutade på femte plats i HockeyEttan Västra.

Det var två lag som kom till spel efter ett längre uppehåll och det syntes också på isen med en hel del slarv från båda lagen. KHK inledde perioden bäst och fick också några chanser under de inledande minuterna.
Matchens första utvisning drabbar hemmalaget när Kalle Holm drar på sig en fasthållning efter 7:46. KHK är också nära att ta ledningen i utvisningens slutskede när det blir lite kalabalik framför Oskar Blomgren, men man lyckas inte få in pucken i mål.
Spelet fortsätter bölja fram och tillbaka och KHK får en ny chans i numerärt överläge när klockan stannar på 12:22 efter att Sebastian Ehrenflod dragit på sig en slashing i offensiv zon.
Dalen spelar aggresivt i boxplay och KHK tillåts inte komma till några farligheter när passningarna inte riktigt sitter på bladet.
Stärkta av sina avklarade boxplay kommer Dalen in mer och mer i händelsernas centrum. Under periodens avslutande minut får hemmalaget ett längre anfall efter att Sebastian Sundlöv dragit på sig en avvaktande utvisning som verkställs med två sekunder kvar av perioden.
Skott: 2-6

Dalen får inleda den andra perioden i numerärt överläge och efter 23 sekunder åker KHK på ännu en utvisning och hemmalaget får ett gyllene läge att ta ledningen.
Dalen drar något överraskande ner på tempot i det numerära överläget och gör det enkelt för KHK som avfärdar båda utvisningarna utran någre större problem.
Hemmalaget börjar slarva i sina uppspel och KHK jobbar till sig två jättelägen framför Blomberg när Dalen misslyckas med uppspelet ur egen zon. De flesta räknade förmodligen med ett ledningsmål för KHK, men Blomgren står för en jätteräddning.
Till slut tar dock KHK ledningen när Dalen återigen slarvar i egen zon och inte får ut pucken. Linus Lööf drar in mot kassen och lägger över pucken till Philip Norberg Aspnäs som ger KHK ledingen efter 6:28 i den andra perioden.
KHK kopplar ett större grepp om matchen och trycker ner Dalen i egen zon som får allt svårare att få till några anfall. Ett välbehövligt powerbreak ger hemmalaget den andhämtningen de behöver och man lyckas därefter komma in i matchen igen.
Avslutningen av perioden blir likt den första där Dalen kommer allt djupare in i KHK:s zon. Dock drabbas hemmalaget av en ny utvisning i offensiv zon med 4:52 kvar av perioden när KHK är på väg att vända spelet i egen zon.
Dalen som fortsätter spela aggresivt i boxplay ger inte KHK någon möjlighet att etablera något spel. Istället är det Dalen som något överraskande kvitterar med 1:13 kvar av perioden när Kalle Holm avlossar ett skott strax innanför blålinjen som smiter in under armen på Viktor Kokman, ett skott som han nog vill ha igen. Med 38 sekunder kvar av perioden drar Jesper Solomon Frisell på sig en utvisning, men hemmalaget kommer inte till några chanser och vi går till periodvila med 1-1 på tavlan.
Skott: 8-12

Likt den andra perioden får hemmalaget inleda i numerärt överläge och man har bättre fart denna gången och vaskar fram ett par bra chanser, men KHK och Viktor Kokman håller tätt. Dalen inleder den tredje perioden med klart högre intensitet och KHK får problem att komma ur egen zon under kontroll.
Hemmalagets intensitet lönar sig och ledningsmålet kommer efter 6:29 in i perioden genom Love Green som går mot mål efter en snabb spelvändning när KHK börjat etablera spel i offensiv zon.
KHK är ganska omgående nära att reducera, men kort senare dras Oscar Hagman ner och man får nu ett fjärde försök i numerärt överläge. Spelet i numerärt underläget fungerar dessvärre inte alls ikväll och man lyckas inte vaska fram någon större farlighet.
I mitten av perioden blåses spelet av ännu en gång och det är Karl Smedberg i hemmalaget som drar på sig en onödig utvisning när han utanför spelet drar på sig misconduct. Mönstret håller dessvärre i sig och man går lottlös ur ett femte försök i numerärt överläge.
Dalen bevakar ledningen under resterande delen av perioden och stör KHK:s uppspel som får det allt svårare att komma in i zon och skapa några chanser.
Matchen blir allt grinigare ju längre perioden går och avblåsningarna duggar tätt.
Med 1:50 kvar av perioden lämnar Viktor Kokman kassen och KHK tar timeout i ett sista försök att reducera, men Dalen reder ut KHK:s anstorming och vinner premiären av AllEttan.
Skott: 6-7

Premiären av AllEttan är avklarad och det var spelmässigt ingen munter tillställning från något av lagen. Bättre skärpa, aggresivitet och ett fungerande powerplay kommer vara nyckeln framöver.
KHK vänder nu hem till NKT Arena Karlskrona med en stark revanschlusta och man möter Halmstad Hammers HC som även de förlorade sin premiärmatch.
I samband med matchen kommer Emil Larsson hyllas för sina prestationer under sina 8 säsonger i KHK-dressen.