KHK vände ännu ett underläge till seger

10 februari 2022 08:00

En stark laginsats och en storspelande Mika Järvinen bärgade tre poäng när man besegrade Vimmerby HC på bortaplan med 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Med fem backar och tre fulla anfallskedjor var det ett decimerat KHK som på onsdagskvällen tog sig an Vimmerby HC på bortaplan. Frånvarolistan hade växt sig än längre och in i laget kom juniorerna Edwin Jonasson (född 2005), Isac Jonasson samt Isak Karlsson (båda födda 2004).

Första perioden blev en jämn tillställning med ett visst övertag för KHK. Det var också KHK som öppnade målskyttet för kvällen efter att Micke Saari vunnit tekning i offensiv zon och pucken letat sig snett bak in i banan till Sebastian Sundlöv som från sin backplats avlossar bössan och sätter 0-1 efter 4:21.
KHK spelar en disciplinerad hockey i försvarszon och låter inte Vimmerby komma till några längre anfall, dock skulle Vimmerby komma till ett jätteläge men kvällens huvudperson Mika Järvinen såg till att ledningen hölls perioden ut.
Skott: 6-7

I den andra perioden rivstartar Vimmerby direkt och tar också över spelet. En tidig utvisning för KHK skulle ge hemmalaget ytterligare luft under vingarna och till slut kommer även kvitteringen. Tim Lindfors kommer in direkt från avbytarbåset och styr in kvitteringspucken efter ett längre anfall av hemmalaget.
Vimmerby fortsätter sin press ock KHK hänger inte riktigt med i svängarna, men oftast tvingades hemmalaget till avslut från dåliga vinklar. När de väl får sina klara chanser är det återigen Mika Järvinen som med sitt stabila spel ser till att resultatet 1-1 står sig perioden ut.
Skott: 17-2

KHK hade planerat en scenförändring i den tredje perioden, men likt period två är det Vimmerby som sätter tryck på KHK och Järvinen får jobba hårt. Ledarstaben försöker bryta hemmalagets momentum och KHK tar timeout efter drygt två och en halv minut.
Vimmerby däremot har hittat flytet och fortsätter pressa KHK djupt i zonen och till slut kan inte Järvinen stå emot längre när Anton Carlsson ger hemmalaget ledningen med 2-1 efter 7:57.
Spelmässigt såg det mörkt ut för KHK men man ger inte upp och efter 12:51 kvitterar KHK genom Niklas Johansson.
Matchen stod och vägde innan KHK med drygt två minuter kvar kommer i anfall och Jacob Grönhagen sätter 2-3 när han slår in returen på Ludvig Markmans skott.
Vimmerby tar ut målvakten men uppoffrande spel och en tät Mika Järvinen ser till att KHK står emot forceringen och därmed säkrar tre nya poäng.
Skott: 16-6

Även om segern kan benämnas som ett rån av poäng hittar laget återigen en väg att vinna. En storspelande Mika Järvinen och en stark laginsats grundlade segern även om spelet inte stämde under de två avslutande perioderna vilket var riktigt imponerande.

Nästa match för KHK spelas nu på lördag i NKT Arena Karlskrona när vi hälsar vår underbara publik välkomna tillbaka. För motståndet står Kalmar HC och pucken släpps klockan 18:00 så säkra din plats och stötta lagmaskinen mot målet.

Vimmerby - KARLSKRONA HK 2-3
Periodsiffror: 0-1, 1-0, 1-2
Skottstatistik: 39-15
Utvisningsminuter: 4-4

Målskyttar Vimmerby: Tim Lindfors, Anton Carlsson

Målskyttar Karlskrona: Sebastian Sundlöv, Niklas Johansson, Jacob Grönhagen