Säsongens första fullpoängare

9 oktober 2022 21:25

I fredags avgjorde KHK i förlängningen i NKT Arena men i kväll bärgade man säsongens första trepoängare när Borås besegrades på bortaplan med 2-3 (0-1, 0-0, 2-2).

Efter fredagens derbyseger mot KRIF saknade KHK backarna Jonathan Karlsson och Gustav Berglund som båda utgick skadade efter tacklingar. Tillbaka i truppen var däremot Christoffer Rasch som gjorde sin första match för säsongen.

Hemmalaget öppnar matchen med hög fart och hård forechecking vilket gör KHK allt för passiva i sitt spel. Men även om det är Borås som tar tag i taktpinnen lyckas man inte komma in på mål och skapa de några farliga lägen.
Istället är det gästerna som tar ledningen när Daniel Andersson efter 6:22 fiskar upp en lös puck framför Hugo Fagerblom och gör 0-1.
Borås övertag mattas av efter målet och spelet jämnar ut sig men KHK slarvar en del i sina uppspel och får svårt att etablera några längre anfall. Borås står samlade och försöker istället vända KHK:s uppspel till sin fördel.
Resten av perioden speglas av böljande spel fram och tillbaka och perioden slutar 0-1 i KHK:s fördel.
Skott: 8-4

Likt den första perioden är det Borås som öppnar perioden med puckövertag och man är också nära att kvittera efter 3:40 när Anders Eriksson får friläge och sånär lyckas överlista Oscar Fröberg, men pucken smiter precis utanför den bortre stolpen.
KHK jobbar sin in i perioden och kommer till några längre anfall, men Borås ser till att gästerna inte lyckas ta sig in på mål.
Efter 15:36 drabbas Borås av en utvsining efter ett de haft ett längre anfall och fäller Daniel Andersson när KHK bryter och ska ställa om till anfall. KHK ställer upp i anfallszon och biter sig fast, men Borås är starka i boxplay och ser till att ingen utdelning betalas ut till gästerna. Man fortsätter oroa hemmalaget efter utvisningen men med 51 sekunder kvar av perioden är det istället KHK som får sätta sig på botbänken efter ett misslyckat byte och man blir sex spelare på isen.
Skott: 12-12

KHK reder ut de sista sekunderna i den andra perioden och Borås får inleda den tredje perioden med en man mer på isen i ytterligare 1:09. Borås får ingen ordning på sitt powerplay men får en ny chans efter efter 3:14 när Martin Fransson drabbas av en utvisning när han är för het framför eget mål.
Ett bra boxplay där man både blockerar skotten och är intensiva mot Borås-spelarna gör att man behåller ledningen i matchern.
Istället utökar KHK ledningen när Alexander Bergström driver upp pucken och lägger en backhandpassning in i mitten av zon där Jesper Solomon Frisell kommer flygandes och snyggt placerar pucken i målvaktens övre vänstra hörn.
KHK gör nu ett ryck och 59 sekunder senare utökar man till 0-3 när Mikael Roslund kommer på kanten och hittar en genomskärande passning till Martin Fransson som snyggt lägger in pucken bakom Hugo Fagerblom.
Efter 7:09 drabbas KHK av en väldigt tveksam utvisning för sex spelare på isen. Domartrion överlägger en lång stund, men står till slut fast vid sitt beslut och det tar 25 sekunder innan Borås har reducerat till 1-3.
KHK drar sedan ner på takten och har tillställningen under kontroll. Borås-spelarna styrs ut i sarghörnen och kommer inte in framför Fröberg i kassen.
Men 2:50 kvar av perioden drabbas KHK av en utvisning, Borås tar timeout och man tar så småningom ut målvakten och spelar sex mot fyra. När klockan stannar på 18:48 står det 2-3 på tavlan efter att Anders Eriksson gett Borås nytt hopp med sin reducering efter en tilltrasslad situation framför mål.
Borås gör ett nytt försök att ta ut målvakten, men KHK håller undan och säkrar säsongens första trepoängare.
Skott: 15-6

Nästa match spelas nu på onsdag i NKT Arena Karlskrona när serieledaren Halmstad Hammers HC kommer på besök. Pucken släpps 19:00 och biljetter finns att köpa på https://khk.se/biljetter

Borås HC - Karlskrona HK 2-3
Periodsiffror: 0-1, 0-0, 2-2
Skottstatistik: 35-22
Utvisningsminuter: 4-6

Målskyttar Borås: Henrik Eriksson, Anders Eriksson

Målskyttar Karlskrona: Daniel Andersson, Jesper Solomon Frisell, Martin Fransson