KHK nollade Borås HC på bortaplan

4 november 2023 21:00

Viktor Kokman höll nollan när KHK besegrade Borås HC på bortaplan. Matchen slutade 0-2 (0-0, 0-0, 0-2) efter mål av John Henrion och Jesper Solomon Frisell.


Att möta Borås borta är inte den enklaste matchen, men KHK spelade stabilt med ett kompakt försvarsspel vilket gav tre poäng med i bagaget hem.

Första perioden var endast två minuter gammal när kvällens första utvisning delades ut, dock blev det en dubbelutvisning för roughing när det hettade till lite.
KHK spelar ett stabilt spel där man vårdar pucken med tyvärr inte skapar de vassa chanserna, Borås backar hem och ställer upp med fem spelare på egen blålinje och gör det svårt för KHK att komma in i zonen med pucken under kontroll.
Borås stänger till och drar ned ordentligt på tempot vilket blir ett effektivt spel för hemmalaget då perioden slutar 0-0 och den går inte till historien som en fartfylld period.
Skott: 6-5

Andra perioden hinner knappt börja innan två spelare faller och KHK tilldöms utvisning.
Borås spelar runt i powerplay, men de skotten som väl går fram tar Viktor Kokman enkelt hand om. Det numerära överläget ger dock hemmalaget energi och de vågar lämna sin blålinje och pressar även i KHKs zon.
Efter 10:10 trippas Alexander Heiver och i fallet drar han med sig en Boråsspelare vilket ger Heiver två minuter i båset. KHK visar upp ett stabilt spel i boxplay och tar nu över händelserna på isen mer och mer. Man skapar ett par ordentligt farliga chanser i slutet av perioden.
Efter 17:42 får KHK chansen i powerplay, ett bra powerplay men något lågt pucktempo och Borås håller undan. Även andra perioden slutar 0-0, men KHK har nu tagit över mer och skapat flera bra chanser.
Skott: 13-10

Tredje perioden inleds mycket bättre av hemmalaget och de skapar flera längre anfall. KHK saknar helt farten i sitt spel vilket gör att efter 6:03 tar Magnus Sundquist Timeout.
Det dröjer endast 35 sekunder efter timeouten innan John Henrion hänger dit 0-1 på en retur.
Nu måste Borås kliva fram, men efter målet kontrollerar KHK situationen helt där de spelar lugnt och mycket klokt. Man ger inte hemmalaget de farliga lägena, utan när Borås kommer in i zonen så låter man de hållas i hörnen. De skotten som väl går igenom har Kokman full kontroll på.
Med 4:15 kvar drar Linus Lööf på sig en utvisning när KHK har kontroll på pucken. Åter spelar KHK ett mycket stabilt spel i boxplay och Borås lyckas inte till en kvittering.
Borås plockar målvakten med 1:34 kvar och KHK är ytterst nära att avgöra direkt, men med 22 sekunder kvar lyfter Jesper Solomon Frisell iväg en hög puck från egen förlängd mållinje och denna ger 0-2 på tavlan.
Skott: 10-4

KHK vinner, sett över 60 minuter rättvist, då man var det laget som ville spela hockey med fart och finess. Borås neutraliserade KHK mycket effektivt men det räckte inte denna Allahelgon eftermiddag.
KHK tar med sig alla tre poängen hem till Blekinge och leder fortfarande Söderettan!
Nu är det lite ledigt för lagen och nästa match är hemma i NKT Afena Karlskron mot Mörrums GoIS IK fredagen den 17/11 kl 19:00.
Denna match inleder en hockeyhelg, för söndagen den 19/11 väntar nästa hemmamatch i NKT Arena Karlskrona mot Vimmerby HC.
Väl mött 17/11!

Köp biljett till matchen mot Mörrums GoIS IK här.
Köp biljett till matchen mot Vimmerby HC här, Gå två - betala för en.

MATCHFAKTA

Borås HC - Karlskrona HK 0-2
Periodsiffror: 0-0, 0-0, 0-2
Skottstatistik: 29-19
Utvisningsminuter: 4-8

Målskyttar Borås: -

Målskyttar Karlskrona: John Henrion, Jesper Solomon Frisell

Matchstatistik från swehockey.se