KHK föll i förlängningen efter stark upphämtning

17 januari 2024 22:15

KHK hämtade upp underläge med 3-0 och tog matchen till förlängning. Men en sen utvisning gav hemmalaget Mariestad fördel i förlängningen som man tog tillvara på och vann med 4-3 (3-0, 0-1, 0-2, 1-0).

Inför AllEttan var det ett förmodat toppmöte i AllEttan Södra, men det var istället två lag som ställdes mot varandra i ett ångestmöte där Mariestad på åttonde plats tog emot KHK på nionde plats.

Mariestad ville direkt sätta tonen för kvällen, men KHK var med från nedsläpp och inledningen var jämn.
Matchens första utvisning kom efter 5:17 och drabbade Mariestads Anton Blomberg efter att Jesper Emanuelsson blivit upphakad i offensiv zon.
Närmast ett mål kom Christoffer Rasch som från sin backplats prickar stolpen, men KHK har svårt att få till ett ordnat powerplay och Mariestad reder ut situationen. Som så många gånger direkt efter ett powerplay biter sig KHK fast i anfallszon men Mariestad vinner duellerna i egen zon och går direkt på mål.
1-0 till hemmalaget kommer efter spelvändning från egen zon och Simon Eriksson lägger pucken på mål strax innanför blålinjen som letar sig in i nätmaskorna när klockan stannar på 12:15.
Mariestads ledningsmål skulle vända på hela tillställningen och det dröjer inte mer än 31 sekunder förrän hemmalaget också gör 2-0 efter att KHK slarvar grovt i egen zon och serverar Simon Svensson som inte gör några misstag.
Ännu brantare uppförsbacke blir det för KHK som kort efter målet drar på sig en utvisning och Mariestad går enkelt ifrån till 3-0 genom Joel Thulin när klockan stannat på 13:52.
Viktor Kokman lämnar målet och in kommer Carl Malmqvist som direkt får det hett om öronen.
Det blir inga fler mål i den första perioden även om hemmalaget hade bra lägen för fler mål.
Skott: 10-14

Motgångarna fortsätter för KHK när man i inledningen av perioden under sitt försök till snabba spelvändningar drabbas av en utvisning när John Henrions klubba går av och han inte är tillräckligt snabb att släppa skaftet och utvisningen fastställs.
Mariestad får ett bra läge att utöka sin ledning när KHK tappar markering framför mål, men närmare än så kommer inte hemmalaget.
Men det är hemmalaget som i och med utvisningen tar initiativet i den andra perioden.
KHK börjar komma in i perioden, men blir ännu en gång störd i sin uppbyggnad när man drar på sig en ny utvisning efter 6:33 och skänker bort initiativet till hemmalaget.
Hemmalaget går resultatlösa från sitt numerära överläge, men man kontrollerar nu matchen och KHK får svårt att komma in på mål som vi har sett så många gånger under AllEttan.
Efter 15:05 kommer den nödvändiga reduceringen för KHK när Jesper Emanuelsson efter en spelvändning fiskar upp pucken framför Tobias Sandberg och hittar nätmaskorna.
Mariestads offensiv mattas av något och man bevakar sin ledning.
Med 1:28 kvar av perioden får KHK ett nytt försök i powerplay men resultatet 3-1 till hemmalaget står sig perioden ut.
Skott: 9-9

KHK som inleder perioden i powerplay reducerar ännu en gång med 6 sekunder kvar av Mariestads utvisning och det är Philip Norberg Aspnäs som ger laget nytt hopp.
Reduceringen ger KHK momentum som nu kommer upp i banan med högre fart och vaskar fram ett par bra lägen.
Tempot skruvas upp i matchen och med det kommer också misstagen. KHK stressar hemmalaget som nu tappat det initativ man tidigare haft.
KHK kvitterar också helt rättvist när Mikael Roslund tagit en sväng i offensiv zon och skjuter en puck där Hugo Wendt lägger in returen med 8:14 på tavlan.
Kvällens sista powerbreak ger hemmalaget välbehövligt andrum efter att KHK tagit kontroll över spelet. Spelet jämnas ut, farten sänks och det blir ett nytt ställningskrig lagen emellan.
KHK vinner allt fler närkamper och kommer i snabba spelvändningar och KHKs bästa kedja för kvällen med Philip Norberg Aspnäs i spetsen vaskar fram bra lägen framför Tobias Sandberg i hemmakassen.
Med tre minuter kvar av matchen är KHK nära att ta ledningen, men Sandberg räddar hemmalaget kvar i matchen.
Mariestad tar i matchens sista minut tag i pucken och pressar KHK. Med 28 sekunder kvar av perioden drabbas KHK av en utvisning när Tom Fridén rensar pucken från egen zon som smiter över plexiglaset.
KHK kämpar och fredar sitt mål och efter tre perioder är ställningen 3-3.
Skott: 8-12

KHK får inleda förlängningen i numerärt underläge och efter 35 sekunder avgör hemmalaget genom Anton Blomberg och tar med sig extrapoängen.
Skott: 1-0

KHK inledde matchen klart godkänt, men under drygt en och en halv minut i mitten av den första perioden sätter man sig i ett prekärt läge när Mariestad gör tre snabba mål.
Man reser sig så småningom, hämtar upp underläget och är ytterst nära att avgöra matchen under ordinarie tid.
Fokusera på det positiva och ta med den känslan in i nästa match som spelas i NKT Arena Karlskrona nu på söndag när Visby/Roma HK kommer på besök.