Hemma
Väsby
VSB
Borta
Almtuna
AIS

Inför Väsby vs Almtuna IS

11 mars 2021 19:53
Foto: Emil Särnehed / Frilansfotograferna
#VHKvsAIS

Grundseriens sista hemmamatch i Hockeyallsvenskan spelas ännu en gång på bortais för Väsbys del och på fredagskvällen väntar Almtuna IS i Uppsala.


Snabba puckar. Det kan man ofta skriva inom ämnet ishockey och att det är en sport där saker och ting händer snabbt blev dagens händelser i Väsby Hockey ett bra bevis för. Igår leddes laget av tränarduon Viktor Tuurala samt Nicklas Pettersson men imorgon basar Mats Lusth, Kjell G Lindqvist samt Peter Lundström över Väsby Hockeys A-lag.

För dem och för spelarna i Väsby väntar nu två genomkörare till helgen inför kvalspelet som startar mot Kristianstad på tisdag. Om Väsby vill ha hemmafördelen i kvalspelets två första matcher så behöver man hålla undan för Kristianstad som är fem poäng bakom med två matcher kvar att spela. Vill Väsby vara helt säkra på att hålla positionen så behöver laget ta minst två poäng från helgens dubbla matcher mot Almtuna.

Så vad vi kan vi nu förvänta oss under fredagskvällen mot ett Almtuna IS som strider om en plats till Playin?

Ja, säg det! Väsby har inte haft det lätt mot Uppsalagänget denna säsong och nu möter man Almtuna med tre nya tränare vid rodret som haft en dags förberedelse inför denna uppgift. Det är inte de lättaste av förberedelser och för såväl dem som spelarna så handlar det väl mest om att lära känna varandra och se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Det blir helt enkelt en kort lärotid och två genrep inför vad som komma skall. Förhoppningsvis blir det en nytändning och där spelarna ger järnet när allt nollställs och där säkerligen prestationerna i helgen blir som en slags ranking inför hur laget kommer att ställas upp när säsongen gäller som allra mest.

Spelarmässigt är de flesta tillbaka i full träning igen och det är möjligt att fler spelare är tillgängliga mot som var fallet mot Tingsryd i onsdags. Klart är dock att Oscar Bjerselius inte kommer att kunna spela och likaså vilar även Paul Bittner som har lite småskavanker.

Matchen ses som vanligt på Cmore och sändningen startar 17.55.