Hemma
AIK
AIK
Borta
Väsby
VSB

Inför AIK vs Väsby

12 januari 2021 21:06
Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna
#AIKvsVHK

Det är dags för ännu ett härligt derby när Väsby Hockey under onsdagskvällen intar Johanneshovs Isstadion för att där ta sig an klassiska AIK.


Väsby möter där ett AIK som matchat rätt flitigt på sistone och som på sina sju senaste matcher tagit åtta poäng. Senast igår kväll (måndags) tog AIK två av dessa när de sent hämtade ikapp 0-2 till 2-2 mot Västerviks IK för att sedan gå segrande ur en straffläggning.

Viktiga poäng för ”gnaget” och säkert en stor boost för självförtroendet att kunna hämta ikapp ett till synes hopplöst underläge. Men AIK krigade hårt mot slutet och det passningsskickliga laget fick till slut utdelning och där forna skyttekungen Anton Holm prickade in kvitteringen. Att samme spelare sedan även fick avgöra straffläggningen gör säkert gott för hans självförtroende och där har verkligen AIK ett sparkapital att ta utav inför framtiden.

För Anton Holm har likt en del andra i AIK haft en rätt tung säsong. Som de minnesgoda säkert kom ihåg inför seriestarten så var AIK rätt topptippade men hitintills har laget inte på långa vägar kunnat motsvara de förväntningarna. Laget har på sina tjugosju spelade matcher spelat ihop trettiosex poäng och med det ligger laget på en elfteplats, elva poäng före Väsby.

Spelare för Väsby att se upp för på Hovet är framförallt den SHL-meriterade trion Johan Johnsson, Nicklas Heinerö samt Max Lindholm. De har lett laget på sistone tillsammans med den så alltid spelskickliga centern Fredric Weigel. Skulle sistnämnda även få fart på Anton Holm så kan nog AIK fortsätta att lägga poäng på hög och kanske närma sig den övre halvan av tabellen.

Väsby kommer till matchen med gott självförtroende trots en ringa poängskörd tagen alltsedan juluppehållet. De fyra matcherna har endast inneburit en inspelad poäng men rent spelmässigt borde insatserna givit betydligt mer än så sett till hur bra Väsby har spelat. De två senaste matcherna mot MODO samt SSK har Väsby dominerat stort men laget har trots det haft fasligt svårt att hitta förbi målvakterna.

Vad Väsby behöver göra bättre i sista tredjedelen av isen har jag diskuterat med Väsbys lagkapten Christoffer Gozzi. Vad han säger om det samt hans tankar inför en match mot hans moderklubb kan ni läsa här nedan.

Hej Christoffer! Två matcher har spelats år 2021 för vår del och trots stor speldominans i två raka matcher har dessa insatser inte givit mer än en poäng. Hur besviken är du över det?

-Hej Krister! Det har varit väldigt frustrerande att inte få mer poängen dom två senaste matcherna, så väldigt besviken har jag varit.

Vi har ju skapat mängder med lägen i dessa två matcher men knappt lyckats överlista målvakterna som vi gör till monster. Vad behöver vi göra bättre när vi får lägen framledes?

-Vi behöver störa målvakterna mer och vara mer oömma framför deras målvakt.

Spelmässigt tycker jag att vi kanske har säsongens bästa. Håller du med och vad är det som funkar fint och som vi kan bygga vidare på tycker du?

-Håller med att det har varit bättre än tidigare, vi tar med det hårda jobbet och att alla är med och bidrar.

AIK väntar nu på Hovet igen för vår del. Vad tror du väntar oss då?

-Ett lag som försöker vara kreativa med pucken.

Vi har en seger och en förlust på de två tidigare mötena med dem. Varför tror du att vi kan överraska på Hovet?

-Vi ska bygga vidare på våra senaste matcher och vara ännu mer heta runt målen .

Vad tycker du annars kännetecknar AIK i deras spel och finns det något speciellt som de är vassa på enligt ditt tycke?

-De försöker spela pucken hela tiden och när de får till det så har de många spelare som kan göra det lilla extra.

Slutligen Christoffer, varför bryter vi vår negativa trend på onsdag och vad i vårt spel är det som behöver fungera då?

-För att våran vilja kommer vara bättre än deras och att för vi kommer ut redo från start!

// # 19 Christoffer Gozzi ©

Läget i laget inför matchen är att Johan Lorraine glädjande nog är tillbaka i laget igen efter sin fem matchers långa avstängning. Ett avbräck är annars att Gustav Bouramman missar matchen på grund av skada likt Pontus Karlsson som ännu inte är i matchdugligt skick.