Väsby
VSB

Förlust mot Väsby

9 december 2020 21:23

Vita Hästen förlorade efter straffar efter att ha spelat 4-4 efter full tid i en jämn, rolig, fartfylld match.

Vita Hästen öppnade piggt och tog sig ofta in i anfallszonen. Efter 3:21 åkte Väsby på en utvisning för delaying the game och hemmalaget hittade ett fint powerplay där främst Marcus Eriksson styrde, ställde och passade underbara passningar. Med halvminuten kvar av det numerära överläget kunde Linus Högberg ta tillvara på en retur efter en styrning från Jens Holmström och trycka in ledningsmålet. 1-0!

hemmalaget fortsatte att spela sig in i gästernas zon, men Väsby skapade en del också och satte Julius Pohjanoksa på en del prov.

9:38 in åkte Väsby på sin andra utvisning. Vita Hästen styrde upp ett lika vackert powerplay igen, men inga mål denna gång, även om det var nära flera gånger. David Åslin visade prov på spelsinne när han hittade en öppnande passning, men det efterföljande skottet letade sig utanför. När signalen för powerbreak ljöd hade Vita Hästen närmare 70% i puckinnehav.

Hemmalaget fortsatte att ligga på men Väsby stack upp i fina kombinationer emellanåt.

Erik Borg, för dagen placerad i förstakedjan med Filip Cruseman och Emil Lundberg, snodde åt sig pucken till ett friläge med halvminuten kvar, men blev upphunnen av en back. Istället kunde Väsby kvittera med 1,3 sekunder kvar genom ett skott från blå som styrdes precis framför Pohjanoksa.

Skotten slutade 11-13, vilket inte riktigt speglade spelet. Puckinnehavet på 57%-43% var kanske mer rättvisande. Hemmalaget tog sig ofta in i anfallszon och hade två numerära överlägen, medan Väsby oftare tog hand om sina egna returer. Kul period i vilket fall, två skridskostarka lag och öppet spel med många kombinationer och styrningar åt båda håll.

Väsby inledde den andra perioden starkt men efter dryga minuten kunde hemmalaget fösa ut pucken ur egen zon och där stod Christopher Fish och fick tag i den, skrinnade till sig ett friläge och satte 2-1!

Minuten senare grävde sig Vita Hästen kvar i Väsbys zon, snodde pucken och Kim Johansson sköt, varvid Davis Åslin fick tag i pucken, rundade målvakten och la in 3-1!

Ytterligare minuten senare åkte Anton Johansson ut för holding. Gästerna utnyttjade läget till att reducera till 3-2 och därmed hade andra perioden bjudit på tre mål innan fyra minuter spelats.

Halvminuten senare åkte Väsby på en utvisning för tripping och hemmalaget ställde återigen upp för powerplay. Vita Hästen bjöd återigen på ett fint powerplay och efter 5:58 kunde Kim Johansson panga på från blålinjen och Emil Lundberg styra in 4-2!

Jaakko Jokinen åkte ut för high sticking efter 13:53. Gästerna spelade runt men Vita Hästen stod upp bra och slog ifrån sig.

Känslan var att hemmalaget kontrollerade resten av perioden. Väsby försökte ta sig in i zonen men Vita Hästen såg stabila ut.

Skotten slutade 11-3 och ändå var puckinnehavet något mindre för hemmalaget i denna perioden. Hemmalaget gjorde tre mål och såg stabila ut. Fortfarande rolig, fartfylld hockey!

Spelet i tredje perioden var fortsatt fartfyllt och snillrikt. Efter 2:23 åkte Väsby på en ny utvisning och denna gång kärvade hemmalagets powerplay något mer. Det tog halva utvisningstiden innan man kunde etablera spel i anfallszon och även om man återigen hade några fina kombinationer och styrningsförsök så var gästerna nu mer effektiva i att få ut pucken ur egen zon.

Väsby försökte få igång sitt spel men Vita Hästen stod upp, kontrollerade mittzonen och kontrollerade matchen.

Efter 13:26 kunde dock gästerna trycka in reduceringen 4-2 genom ett mäktigt skott. Minuten senare kunde man även kvittera efter att ha dragit på ett bra skott och fått tag i returen.

Vita Hästen låg sedan på för ett ledningsmål, men tiden rann ut och matchen gick till förlängning. Skotten slutade 6-9 och märkligt nog var puckinnehavet återigen klart större för hemmalaget. Det såg ut som att man gick in för att stänga ner matchen och spelade kontrollerat ända fram tills att Väsby reducerade. Då tappade man in kvitteringen av bara farten.

Förlängningen var länge avvaktande. Hemmalaget fick iväg ett skott efter 1,5 minut. Erik Borg gjorde en snygg soloraid efter nästan 2:30. Kim Johansson och Emil Lundberg snurrade runt, dock inget mål. Skotten slutade 3-1, sammanlagt 31-27.