Hemma
Väsby
VSB
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför Väsby vs Tingsryds AIF

4 december 2020 22:19
Foto: Evalena Ramberg / Frilansfotograferna
#VHKvsTAIF

Det är dags för ett möte med tigrarna från Tingsryd igen. Vi får se hur uppretade de är denna gång men senast vi möttes nere i mörkaste Småland var de riktigt elaka mot Väsby som då var allt annat än vilda. Det som då skedde fredagen den 23 oktober var att TAIF åsamkade Väsby dess största förlust hittills i Hockeyallsvenskan när de vann med hela 8-2.


Väsby är med andra ord sugna på revansch och man är ute efter det i säsongens första lördagsmatch. Klockan 17.30 släpps pucken och då ska Väsby försöka göra en bättre insats än vad man gjorde senast mot Timrå även fast den inte på långa vägar var dålig.

Den var egentligen i stora delar bra men däremot var passningsspelet och framförallt i den egna zonen stundtals under all kritik. Spelarna spelade alldeles för svårt, alldeles för ofta och det kostade baklänges mål mot Timrå och det kommer att kosta baklängesmål även mot TAIF.

En enkel snabb första passning brukar vara den bästa anfallsstarten för Väsby och finns inga enkla vägar går det faktiskt att lägga sarg ut och är man pressad får man gärna skicka en puck till icing. Det behöver inte vara snyggt alla gånger och vetskapen att misstag kostar på denna nivå borde leda fram till att spelarna vet vad som gäller lördag eftermiddag.

Tingsryd kommer till matchen med en färsk 0-3 förlust i bagaget och som skedde på hemmaisen i onsdags mot Björklöven. Men innan den matchen har Tingsryd spelat bra och har på sina fem senaste matcher tre segrar. Den skalpen som imponerar mest av de tre är den då man manglade ner Vita Hästen i Himmelstalundshallen med hela 9-3.

Tingsryd är ett målfarligt lag med bra spel i PP och är ett kollektiv som jobbar hårt. De har haft en bra scoutingverksamhet och har lyckats fånga upp många bra spelare i Hockeyettan som lyckats ta klivet in i Hockeyallsvenskan och gjort det väldigt bra. En av dessa heter Roman Semjonov som inför denna säsong hämtades från Vimmerby. Han gjorde bland annat två mål mot oss senast vi möttes i slutet av oktober och jag har inför matchen tagit några ord med honom. Hans tankar inför den låter enligt följande.

Hej Roman! I onsdags mötte ni Björklöven och förlorade med 0-3. Hur skulle du vilja summera matchen och vad tycker du fällde avgörandet?

-Hej! Tycker vi gör en bra match och vi skapar mycket men får inte in pucken. Fullt godkänd match och hade vi haft medstuds hade vi vunnit.

Hur tycker du annars er form känns med tanke på sju inspelade poäng de senast fem matcherna och är ni annars nöjda med säsongen som helhet?

-Jo, men klart vi vill ha mer poäng men tycker vi framförallt har spelat bra. Säsongsstarten tycker jag vi är nöjda med men samtidigt vill vi vinna mer matcher så men jo, det har gått ändå tycker jag.

Du är ju precis som många i Väsby ny på denna nivå efter många säsonger i Hockeyettan. Hur tycker du att klivet varit upp till denna nivå för din egen del?

-Tycker hockeyn passar mig bättre här. Men de är klart spelarna är starkare och noggrannare i spelet så det gäller att vara redo hela tiden.

Vad tycker du framförallt skiljer i spelet på denna nivå kontra den i Hockeyettan?

-Noggrannare, starkare och man får inte lika mycket öppna lägen som i ettan.

Nu möter ni Väsby Hockey igen och senast vi möttes drog ni iväg under mittakten och vann sedan med hela 8-2. Vad kommer du ihåg från matchen?

-Inte så mycket men det kommer bli tuffare match nu på lördag är jag övertygad om.

Om du skulle vilja plocka fram några heta spelare i ditt lag som du tycker att vi ska kika in lite extra. Vilka spelare väljer du ut då?

-Det är väl Bengtsson på backen där som är skicklig. Sedan Cederqvist som är stark och utmärker sig fint i anfallet med att hålla puck och vara jobbig.

Något som utmärkt er i höst är ett väldigt bra spel i numerärt överlägen där ni ligger tvåa i serien. Däremot ligger ni även sist i ligan när det gäller spel i boxplay. Vad är det som gör er bra respektive mindre bra där som du ser på det hela?

-Vi jobbar på det varje dag. Vi har många spelskickliga lirare som spelar PP så den statistiken är jag faktiskt inte överraskad över att vi ligger där i topp. Och BP vet jag faktiskt inte, det är väl små tillfälligheter som avgör där men vi måste så klart bli bättre.

Slutligen Roman, varför tror du att ni hoppar upp på vinnarspåret igen på lördag och vilka detaljer kommer ni inför matchen att trycka extra på tror du?

-Det är väl framförallt att hålla oss till grunderna och fortsätta spela vårt spel utan att falla ur ramen, då vet vi att vi är som bäst. Gäller att vara disciplinerade och hålla sig ifrån utvisningsbåset så tror jag vi har bra chans att ta tre poäng.

// # 25 Roman Semjonov – Tingsryds AIF

Läget i Väsbys trupp är oförändrat sedan i onsdags och det innebär samma matchtrupp som senast. Dock kommer det säkerligen bli några smärre förändringar bland dem och hur laget kommer att formeras ser ni dryga timman före matchstart då den officiella laguppställningen blir offentlig.