VSB

Kaffe, kaka, elfte(!) raka

27 november 2020 21:00
Matchrapport

Det har varit två långa hockeylösa veckor. Men så var det äntligen dags! Fredagskväll och match i NHC Arena. Svårslaget. Det var Väsby som var på besök och som skulle ta sig an uppgiften att bryta Timrås tio matcher långa segersvit. Och de gjorde ett tappert försök, men räckte inte hela vägen fram utan Timrå stod åter som segrare och det var återigen i den sista perioden det avgjordes.

Sen Timråkvittering

Matchens inledning är förhållandevis avvaktande och inget av lagen skapar sig några riktigt skarpa chanser. Först efter drygt fyra minuter så får Timrå ett riktigt bra läge genom skott av Jonathan Dahlén, men Henrik Lundberg i Väsbykassen står för en högst kvalificerad räddning.

Minuten senare så träffar Viktor Lodin stolpens insida, men pucken går ut istället för in, vilket i sin tur leder till en spelvändning där Johannes Nilsson ger Väsby ledningen efter en stark individuell prestation. 0-1.

Timrå skapar sig ytterligare ett bra läge då Dahlén och LUndin spelar pucken fram och tillbaka mellan varandra, men det resulterar dessvärre inte i ett kvitteringsmål, men likväl en Väsbyutvisning, då Elliot Lorraine i bortalaget får två minuter för en slashing.

Timrå etablerar ett bra spel i anfallszon, men lyckas dessvärre inte förvalta det, utan Väsby blir fulltaligt med fortsatt uddamålsledning. Men Väsby får bara vara fulltaligt i någon sekund innan det är dags för nästa bortalagsutvisning. Denna gång är Väsby för många spelare på isen, och Timrå får en ny chans i powerplay. Tyvärr slutar även detta powerplay mållöst.

Timrå fortsätter jobba och slita och utmana Henrik Lundberg i bortamålet. Med drygt två minuter kvar av perioden så åker Väsby på sin tredje utvisning för kvällen.

Och tredje gången gillt, får man säga. Det är Jonathan Dahlén som kvitterar matchen, framspelad av Albin Lundin.

Grabbarna går till pausvila med 1-1, dock med viss mersmak.

Målrik mittenperiod

Perioden hinner inte bli minuten gammal innan det är dags för Timrå att spela powerplay ytterligare en gång, men man lyckas inte överlista Väsbys Henrik Lundberg utan fem-mot-fem-spelet återupptas och fortsatt ställning 1-1.

Det ska istället dröja knappt fem minuter innan en Timråpuck ska träffa nätmaskorna i Väsbymålet igen. Den här gången är det Albin Lundin som gör det, framspelad av Lööke och Dahlén. Timråledning!

Men en uddamålsledning ska dessvärre kvitteras fler gånger i matchen, då Väsbys Johan Lorraine snärtar upp 2-2 bakom Jacob Johansson. Men Timrå låter sig inte slås ned, utan 24 sekunder efter kvitteringsmålet så kliver Timrå upp i ledning igen. Det är Sebastian Hartmann som petar in 3-2 till TImrå, assisterad av Viktor Lodin.

Kort därpå får Timrå spela numerärt underläge, då Jens Lööke får två minuter för en tripping. Och Väsby kapitaliserar på sin powerplaychans och matchen är återigen kvitterad, denna gång genom bortalagets Raphael Lavoie. 3-3 på tavlan med drygt fem minuter kvar att spela, och det är också så perioden avslutas. Jämnt skägg inför slutakten!

Det avgörs i slutperioden

Timrå har gjort det till sin USP att vinna tredjeperioder, och det börjar bra även i denna tredjeperiod då Viktor Lodin ger Timrå ledningen! Assistpoäng till Hartmann och Hardegård.

Den tredje perioden skiljer sig på det vis att den inte är alls lika händelserik som sina två företrädare, utan Timrå kontrollerar matchen helt och fullt, sin sköra 4-3-ledning till trots. Men det är ett 4-3 som står sig tills vi har 19:20 på matchuret, då Morten Madsen lyfter in 5-3 i öppen kasse och sätter spiken i kistan.

Tre nya poäng in på kontot, och elva raka segrar är ett faktum.