Timrå
TIK

Komfortabel seger i returmötet mot Södertälje

28 oktober 2020 21:26

Kvällens match blev ett returmöte mot Södertälje som vi besegrade med 6-2 på hemmaplan för bara fem dagar sedan. Det var ett desarmerat Södertälje som ikväll saknade hela sju spelare medans vi saknade poängledaren Jonathan Dahlén. Timrå visade ikväll att man hittat rätt i spelet och visade på en stor spelglädje som genererar att vi åker hem till Timrå med en 0-4 seger.

Två snabba sen kontroll

Passiva inledningsminuter på perioden med några passningsmissar och mycket spel längst sorgkanterna, ingen som riktigt tog tag i spelet.

Timrå fick ett tidigt powerplay efter att Lundström krigat till sig pucken då SSK-backen Bouchard slarvat i egen zon. Blomqvist snappade upp pucken och fick med sig en hakningsutvisning. Väl i powerplay så visade vi att vi fortsatt har ett väldigt bra övertagsspel. Vi pressade ner Södertäljes box och när Lundin sedermera hittar en öppnande passning till en helt fristående Jens Lööke så var 0-1 ett klart faktum.

Bara 23 sekunder efter ledningsmålet så kom också nästa. Hugo Reinhardt hittade Morten Madsen som tog med sig pucken runt kassen och gled ut mot sargen men hittar in med pucken framför mål till just Hugo Reinhardt som tagit sig in framför målet och kunde påpassligt styra in 0-2.

Spelet kom av sig något efter de två snabba målen, men det var Timrå som mer eller mindre kontrollerade spelet. Man kommer till några halvchanser och skott utifrån men inget som biev jättefarligt.

Timrå kommer ut och gör två snabba mål i perioden och har bra kontroll på matchbilden under de inledande 20 minuterna.

Straffräddning och utökad ledning

Efter knappa två minuter så hittade Jens Lööke en lös puck längst den förlängda mållinjen och är påväg att kunna stöta in pucken men den gick istället i stolpen.

Timrå fortsatte att sätta tryck mot SSK målet och Filip Gustavsson. Ett skott från blålinjen ställde målvakten något och Boyce är ytterst nära att kunna stöta in den efterföljande returen men pucken höll sig ute.

Södertäljes första riktigt stora möjlighet kom efter fem minuter in i den andra perioden, efter ett pucktapp i egen zon av Timrå så hittar Södertälje in till Nick Olesen son blev helt ensam i slottet och kunde hitta skottläge. Johansson höll sig kall och kunde rädda.

Södertälje började hitta lite ytor och Bouchard blev helt frispelad. Albin Carlson stoppar SSK spelaren som istället fick med sig ett straffslag. Nick Olesen klev fram för att slå straffen, men Jacob Johansson fortsatte att hålla huvudet kallt och var följsam.

Med sex minuter kvar av perioden så hittade Hardegård en krosspass till Jacob Blomqvist som i sin tur direkt passade till en snabbskrinnande Isac Lundeström. Han tryckte distinkt upp pucken över plockhandsken på Gustavsson till 0-3.

Timrå höll kontroll på spelet men släppte till några chanser. Men när chanserna väl kom så hade vi en stabil målvakt som plockade upp och höll rent. När vi sen fick en möjlighet så visar vi kvalitet och lyckas också utöka och även vinna den andra perioden.

Total dominans sista 20 och hållen nolla

Timrå inledde tredje perioden i powerplay som inte resulterade. Vi åker nästan omgående efter på vårt första boxplay som vi klarar av utan problem.

Direkt efter att vi blivit fulltaligt så får vi nästa powerplay och då skulle det resultera på nytt. Redan efter nio sekunder så hittade Timrå ett vackert klapp-klapp spel från Lööke - Lodin - Lundin och slutar hos Sebastian Hartmann som tryckte in Timrås fjärde för kvällen.

Med nio minuter så kom nästa jätteläge för Timrå, Blomqvist får en hel motorväg fram mot Gustavsson. Gör en dragning, hittar en öppning men drar pucken över ribban.

Med tre minuter kvar så klingade det till ordentligt i Scaniarinken. Ett vackert uppspel från Timrå och Jens Lööke får öppet skottläge från slottet men pucken träffar klockrent i stolpen.

Timrå vinner alltså kvällens match och har nu vunnit alla sex perioderna på denna bortaplansturnén. Samt så ska vi hylla Jacob Johansson som håller nollan i kvällens match efter en riktigt stabil insats med straffräddning som topp.