Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Karlskrona HK - BIK Karlskoga

4 mars 2020 08:00

Grundseriens näst sista omgång är här när fjärdeplacerade BIK Karlskoga åker söderut för match mot tabellelvan Karlskrona HK. Nedsläpp sker 19:00 i NKT Arena!


Kvällens motståndare Karlskrona säkrade det Hockeyallsvenska kontraktet i den senaste omgången när laget hemmabesegrade Västerviks IK med 4-3 efter straffar. BIK-bekantingen Axel Lindström satte den avgörande straffen och sköt därmed hem två pinnar till KHK.

Niklas Johansson toppar den interna poängligan med 37 inspelade poäng, fördelat 12 mål och 25 assist. Tvåa finner vi Daniel Norbe på 30 och trea Viktor Liljegren på 28.

Karlskrona är rankade på plats 13 i ligan när det gäller spel i numerärt överläge och utnyttjar 15.22% av alla chanser. I boxplay står laget emot 74.30, vilket ger en sista plats i statistiken.

Tanner Jaillet har vaktat KHK:s kasse vid flest antal tillfällen, totalt 27 stycken med en räddningsprocent på 91.62.

I KHK:s lag hittar vi fyra spelare med BIK-bakgrund, tidigare nämnda Lindström, Jonatan Harju, centern Niklas Johansson samt backen Kevin Ekman Larsson.


BIK Karlskoga kommer från en bra period och har tagit poäng i fem raka matcher. Senast blev det suddenseger mot Västerås IK borta med 4-3. Avgörande målskytt blev skytteligaledaren Fredrik Forsberg.

– Jag fick ett bra pass av Tor Immo. Jag försökte få upp den högt i första hörnet där jag vet att målvakten har det svårt. Starkt att vi kommer hem med två poäng, sa "Foppa" efter matchen.

Tor Immo toppar fortfarande BIK Karlskogas interna poängliga på 52 poäng, tätt följt av Fredrik Forsberg på 51. På en tredjeplats hittar vi två spelare på 38 poäng, nämligen Jesper Kokkonen och Linus Karlsson.

BIK är seriens andra bästa lag i powerplay och gör mål på i snitt 27.23%. I boxplay har laget mer problem och reder endast ut 78.16% av alla utvisningar, tia i ligan.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Ni anlände till Karlskrona igår, hur har det senaste dygnet varit?

Det har varit bra. Resan gick som den skulle och nu är vi snart på väg till ishallen för morgonvärmning efter en god frukost.

Hur går tankarna inför kvällens match mot KHK?

Vi är förväntansfulla och hoppas kunna bygga vidare på de senaste veckorna då vi tycker vi har stått för homogena insatser.

Vad vill du se i vår prestation för att vara nöjd?

Som sagt, bygga vidare på de senaste 4-5 matcherna. Kanske hitta tillbaka lite i offensiven och skapa ännu mer chanser framåt.

Senaste nytt i truppen?

Oliver Eklind är avstängd och åter på fredag. Karl Jonsson och David Lilja är skadade, men närmar sig spel. August Gunnarsson är borta resten av säsongen.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Grundseriens sista match spelas på fredag då BIK Karlskoga tar emot Modo Hockey i Nobelhallen!