Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Rivalmöte som avgör framtiden

26 februari 2020 10:00

Tingsryd mot Karlskrona, vinnarna tar upp kampen om åttondeplatsen medan förlorarna troligen har spelat klart efter grundseriens slut. Ikväll spelas fem matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Västerås, Kristianstads Ishall
19.00 Vita Hästen - MODO, Himmelstalundshallen
19.00 Almtuna - Timrå, Gränbyhallen
19.00 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - Karlskrona, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Tingsryd mot Karlskrona ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med lagkaptenerna Robin Olsson, Tingsryd, och Niklas Johansson, Karlskrona.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Tingsryds målvaktstränare Mikael Sandberg studion.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber både på veckans femma och de hetaste händelserna från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Kristianstad kämpar i första hand med Almtuna om att undvika spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Just nu är det fördel Almtuna som är övanför strecket och har tre poäng att gå på. Kristianstad har en lovande form och har tagit sju av tolv poäng på de fyra senaste matcherna. Senast blev det en pinne borta mot MODO.

» Västerås är i en jobbig svacka. Laget har bara en seger på de sju senaste matcherna och står på tre raka förluster. Det är redan klart att det blir spel i Slutspelsserien, men femteplatsen, som ger en bonuspoäng och extra hemmamatch i kvalet, är i fara. Sexan Södertälje, som är i bra form, är nu bara en poäng bakom.

» Kristianstads Nikolai Skladnichenko sköt ett hattrick mot MODO, men drog sedan på sig ett matchstraff och är avstängd i de kommande fyra matcherna. Det innebär att han inte spelar mer i HockeyAllsvenskan i år (kan dock spela i ett eventuellt kval).

» Vita Hästen blev klara för Slutspelsserien i kostym. Västervik föll i lördags, och det innebär att Vita Hästen blir som sämst åtta i tabellen. Formen är dock svajig. Laget har inte vunnit två matcher i rad sedan i mitten av december, men har å andra sidan bara förlorat två matcher i följd en enda gång sedan dess.

» MODO har spelat in tre raka segrar och har en till synes uppåtgående formkurva, även om det krävdes en imponerande upphämtning för att vända och vinna mot Kristianstad i fredags. Poängbehovet är också stort då andraplatsen är hotad med rivalen Timrå blott tre pinnar efter.

» MODO:s toppkedja med Adam Tambellini, Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist är i galen form. Trion har matat in 37 poäng på de sex senaste matcherna.

» Almtuna blev satta under press i fredags när Kristianstad tog en pinne mot MODO och gick upp på samma poäng i tabellen. Uppsala-laget svarade dock på utmaningen genom att 4-2-vinna mot Västerås under lördagen. Det innebär att Almtuna nu är tre poäng före Kristianstad i tabellen, och mellan lagen finns det negativa kvalstrecket.

» Timrå är ligans formstarkaste lag. Det har blivit sju raka segrar och poäng i tio raka matcher. Senast blev det en solid 5-1-vinst mot Västervik.

» Många är formstarka i Timrå, inte minst Sebastian Hartmann som gjort poäng i sju raka matcher. Trion Hartmann, Morten Madsen och Sebastian Ohlsson, som utgör en vass kedja för tillfället, har kombinerat in 33 poäng på de sex senaste matcherna.

» Karlskoga blir minst fyra i tabellen, det är redan klart, men det finns fortfarande chans att bli trea (ja, även tvåa i teorin). Det går dock inte för egen maskin då Timrå är nio pinnar före med bara tolv poäng kvar att spela om. Karlskoga har närmast två övertidsförluster, mot Björklöven och Mora, i bagaget.

» Södertälje är riktigt formstarka nu, och har dessutom vittring på femteplatsen i tabellen. Det skiljer bara en pinne upp, och att bli femma innebär både en bonuspoäng och en extra hemmamatch i Slutspelsserien. SSK har åtta segrar på de nio senaste matcherna och 4-0-vann mot Tingsryd senast.

» SSK-målvakten Fredrik Bergvik är en askungesaga. Han var utlånad en månad i november och december och satt som backup hela januari, men har nu fått chansen - och tagit den. Han har vaktat målet i fem av de sex senaste matcherna, spelat strålande och vunnit samtliga matcher. Hyfsad utveckling!

» Riktigt rivalmöte, men också en match som avgör fortsättningen på säsongen för båda lagen. Rivalerna står på 58 poäng och är tia och elva i tabellen. Laget som vinner tar upp kampen om åttondeplatsen där Mora just nu finns på 64 poäng. Laget som förlorar kommer ha sex poäng upp med bara tre matcher och nio poäng kvar att spela om, och måste då dessutom ta sig förbi tre (!) lag för att nå åttondeplatsen. Laget som vinner ikväll skapar sannerligen fördelar. Taif och KHK har mötts tre gånger i vinter, Taif har vunnit två gånger, KHK har vunnit en gång.

» Tingsryd har det tufft på bortaplan, fem raka förluster, men är vassare hemma där det blivit två segrar i de två senaste matcherna.

» Karlskronas form är svag. Laget har bara en seger på de tolv senaste matcherna, och KHK har inte vunnit på bortaplan under 2020 (sju raka bortaförluster). Senast blev det en 2-4-torsk på hemmaplan mot Vita Hästen.