Södertälje
SSK

Förlust mot Södertälje

19 februari 2020 21:10

Södertälje fick med sig alla tre poängen trots stundtals riktigt bra spel från hemmalaget. Slutresultatet blev 1-3.

Matchen var bara 48 sekunder gammal när Södertälje snappade upp en passning anfallszon och spelade in framför mål där Nick Olesen kunde raka in 0-1 bakom Niklas Lundström.

Efter 5-6 minuter började hemmalaget komma in lite bättre i spelet, men lagen turades om att byta chanser med varandra. Oliver Nordberg fick ett friläge efter fin framspelning av Lodin, Lodin spelade sedan fram Jens Holmström till ytterligare ett fint läge, men inget av lägena resulterade. Samtidigt åkte Södertälje till sig två frilägen inom loppet av några sekunder, men Niklas Lundström klarade båda.

Södertälje tog över kommandot igen i mitten av perioden och skapade några riktigt farliga lägen medan hemmalaget såg lite förvirrade ut och med 9:20 på klockan tog Tony Zabel timeout. Vita Hästen kom ut och jobbade in pucken i Södertäljes zon och avslutade med ett skott från Jacob Spångberg innan signalen för powerbreak ljöd.

Södertälje hade mycket av spelet men med 7 minuter kvar kunde Vita Hästen ta sig in i anfallszon och skapa lite tryck. När Södertälje sedan gick till anfall igen bar det sig inte bättre än att Marcus Fagerudd drog på sig en utvisning för slashing. Gästerna skapade hårt tryck och med halvminuten kvar lyfte Arvid Aronsson ut pucken över plexit och fick sätta sig på botbänken. Hemmalaget klarade 5-3-läget och även 5-4.

Christopher Fish fick klubba i ansiktet men det ledde inte till någon åtgärd. I situationen efter åkte dock Södertälje på sin första utvisning när Nick Olesen åkte ut för late hit. Viktor Lodin stod vid målvaktens bortre stolpe när han fick pucken och hade ett väldigt fint läge att trycka in pucken men Fredrik Bergvik i gästernas mål hann över.

Skotten slutade 7-8. Puckinnehavet var 45%-55% och det kanske speglar matchbilden något bättre. Södertälje hade mer av spelet och skapade flera riktigt farliga chanser, men Vita Hästen var inte oävna utan hade också en del lägen.

Vita Hästen inledde andra perioden starkt och Anton Danielsson fick ett riktigt bra dubbelläge som målvakten dock klarade. Södertälje stack upp, men det var hemmalaget som styrde spelet. Gästerna såg skärrade ut och med 4:43 på klockan tog Södertälje timeout.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och SÖdertälje fick nöja sig med att titta upp i enstaka kontringar eller t o m slå ifrån sig pucken. Med 10:27 på klockan åkte SSKs Ludwig Blomstrand ut för tripping. Vita Hästen skapade ett grymt tryck men gästerna stod emot.

Med tre minuter kvar av perioden skapade SSK för första gången lite tryck men Niklas Lundström höll emot.

Med 2:24 kvar på klockan åkte Kevin Elgestål ut för slashing. Chrstopher Fich höll gästerna stången på egen hand i säkert 30 sekunder och SSK hade svårt att få till något ordnat powerplay.

Skotten slutade 10-3 och det motsvarar väldigt väl den scenförändring som Vita Hästen stod för i perioden.

Tredje perioden hann knappt börja innan Ludwig Blomstrand drog ner en hemmaspelare och fick sätta sig på botbänken för tripping. Vita Hästen hade lite svårt att ta sig in i zonen först, men med halva utvisningen gången fick István Bartalis pucken vid blå, rundade sin back och lyfte in 1-1 med en backhand i nättaket.

2:37 in åkte Erik Borg ut för tripping. Christopher Fish gjorde återigen en riktigt bra insats med att jaga puck och störa och försvarsspelet i boxplay var överlag mycket bra.

Debuterande David Åslin och SSKs Lucas Carlsson åkte på två minuter var för unsportsmanlike conduct efter en liten uppgörelse vid abvytarbåsen. Efter drygt halva utvisningen åkte även Christopher Fish ut för interference och SSK fick spela 4-3 och sen 5-4. Hemmalaget stod dock emot och tog sedan över taktpinnen igen.

Södertälje kom dock igen och tog sig mer och mer in i matchen och skapade en del farliga lägen. Det var få avblåsningar och kvällens sista powerbreak kom med 6:06 kvar på klockan.

Med 4 minuter kvar skapade hemmalaget ett grymt tryck och skapade massor av fina lägen, men SSK stod emot. Istället gick de till anfall och med 2:20 kvar kunde de trycka in 1-2 över axeln på en skymd Niklas Lundström.

Lundström var på väg mot avbytarbåset när SSK fick tag i pucken, han hann dock tillbaka och räddade med att kasta sig och styra undan pucken. Minuten senare var det dock klippt ändå och SSK kunde sätta 1-3 i öppen bur.

Skotten slutade 5-15, men puckinnehavet på 49%-51% speglade matchen bättre. Det spelar dock inte så stor roll att Vita Hästen spelade riktigt bra i framförallt andra och tredje perioden när det var SSK som gjorde målen.

Nästa match är borta mot Karlskrona på fredag kl 19.