Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Mora
MIK

Matchguide: Försmak på vårens finalserie?

29 januari 2020 10:00

Ikväll möts ettan Björklöven och tvåan MODO - är det månne en försmak på den HockeyAllsvenska Finalen? Onsdagen bjuder på full omgång och totalt sju matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Almtuna, Hovet
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Karlskrona - Mora, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Södertälje - Timrå, Scaniarinken
19.00 Västerås - Västervik, ABB Arena
19.00 MODO - Björklöven, Fjällräven Center
19.00 Kristianstad - Karlskoga, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Johan Forsberg, MODO, och Joe Cannata, Björklöven.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» C More-experten Mike Helber tar ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I första pausen blir det Guldgaller-fokus på Vita Hästen och Västervik.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» AIK har haft en tung säsong, men hade en fin vecka senast när det blev seger mot Karlskrona och en poäng mot Västerås. Innan dess hade laget tio (!) raka förluster. Återstår att se om AIK kan bygga vidare på förra veckans insatser den här veckan.

» Almtuna däremot kommer från en tuff vecka. Laget fick bara iväg nio skott på mål i 0-5-förlusten mot Vita Hästen, och tappade sedan en 5-1-ledning mot Karlskoga där det blev en 6-5-vinst efter övertid till slut.

» Det här är en viktig match i bottenstriden. AIK är sist i tabellen och har hela sjutton poäng upp till Almtuna som ligger över negativa kvalstrecket. Vinner Almtuna ikväll så blir det svårt för AIK att undvika kval, eftersom det då kommer vara tjugo poäng upp med bara 33 poäng kvar att spela om. Vinst för AIK minskar dock glappet till fjorton poäng. Mellan AIK och Almtuna så finns också Kristianstad som är tretton poäng före AIK och fyra poäng efter Almtuna.

» Sett över de nio senaste omgångarna så har Vita Hästen vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en övertidsförlust mot Timrå, vilket betyder, om sviten håller i sig, att Vita Hästen vinner ikväll. Det lär dock bli tajt mot Tingsryd, de två senaste mötena har nämligen varit kryss efter full tid.

» Tingsryd har spelat nio raka matcher utan att ha lyckats bärga en trepoängare (men har tagit poäng i fem av matcherna). Den något knapra poängskörden har gjort att Taif halkat utanför topp åtta i tabellen, just nu är laget nia med två poäng upp till åttondeplatsen. Senast blev det en 5-7-förlust i ett riktigt målkalas mot Kristianstad.

» Vita Hästen får förstärkning i form av Viktor Lodin som lånas in från Örebro. Forwarden gör sin andra sejour i klubben, och svarade för tre mål och fem poäng på tio allsvenska matcher tidigare under säsongen.

» Karlskrona är nere i en rejäl svacka. Laget har förlorat fyra raka matcher med den totala målskillnaden 4-14, och behöver således både strama upp defensiven och vässa offensiven. Att målvakten Tanner Jaillet saknas underlättar inte.

» Efter en tung höst så har Mora, efter ett gäng justeringar i truppen, börjat lyfta rejält den senaste tiden. Efter poäng i sex raka matcher, inklusive en meriterande seger mot Björklöven, så föll laget med 3-4 mot Södertälje senast, men var nära att ta poäng där också.

» Karlskrona ligger just nu åtta i tabellen och innehar därmed den sista SHL-kvalplatsen. Det är dock många lag som jagar där bakom, inte minst Mora. Dalalaget är sex poäng bakom, så det här är en riktig sexpoängsmatch i kampen om kvalplatserna.

» Södertälje har poäng i nio av de elva senaste matcherna och är i bra form. Senast slog laget tillbaka formstarka Mora med 4-3 på bortaplan.

» Timrå vann båda matcherna förra veckan, men det var med små marginaler (2-1 mot Kristianstad, 3-2 efter övertid mot Vita Hästen), och veckan innan dess blev det två förluster. Det finns således en del frågetecken för formen.

» Båda lagen får ändra i uppställningen jämfört med senast. För Södertälje är det positiva saker då både Ludwig Blomstrand (missat två matcher) och Alexander Falk (varit borta sedan september) är tillbaka efter skadefrånvaro. För Timrå är det inte lika muntert då flera spelare saknas vilket gör att juniorbacken William Eckmyhl får göra allsvensk debut ikväll, skriver hockeypuls.se.

» Kryss. Det är ett gångbart resultat i Västerås just nu. Sex av de sju senaste matcherna har nämligen varit oavgjorda efter full tid. Ett galet facit (ser vi längre tillbaka; på de fjorton senaste matcherna har nio matcher varit kryss efter ordinarie tid). Senast blev det en övertidsvinst mot AIK.

» Västervik är i vass form med fyra raka vinster. Senast blev det en 3-2-vinst efter övertid mot formstarka MODO.

» Västervik får förstärkning ikväll i form av centern Tim Wahlgren som lånats in från Timrå i två matcher. Miljön är inte ny för 21-åringen som gjorde en lånesejour i klubben ifjol också. "Vi har endast tolv forwards i truppen och en del känningar på en del spelare. Därav lånar vi in Tim från Timrå för att både säkra upp, men samtidigt öka konkurrensen i vårt lag. Vi känner Tim väl sen ifjol och därför tycker vi detta är en bra lösning", säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

» Hett rivalmöte mellan ettan och tvåan i tabellen - och troligen en försmak på den HockeyAllsvenska Finalen senare i vår. Det väntas lapp på luckan i Fjällräven Center. Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har varit idel hemmasegrar, håller den sviten i sig ikväll, eller kan Björklöven ta en bortaseger?

» Efter sex raka trepoängare så tog segertåget stopp för MODO senast då det blev en övertidsförlust på bortaplan mot Västervik. En poäng senast innebär dock att man har poäng i sju raka matcher.

» Efter nio raka vinster så föll Björklöven mot Mora och fick se sin segersvit ta slut, men senast så klev Löven upp på vinnarspåret igen genom att 4-1-vinna mot Karlskrona. I den matchen gjorde Axel Ottosson för övrigt debut för Björklöven efter övergången från Linköping och gjorde mål direkt.

» Kristianstad tog en viktig 7-5-seger mot Tingsryd senast. Nykomlingen ligger just nu under det negativa kvalstrecket och har fyra poäng upp till Almtuna på fast mark.

» Karlskoga hade det något tufft förra veckan. Laget 2-4-föll borta mot MODO, och hamnade sedan i ett 1-5-underläge mot Almtuna där man till slut ändå nådde kryss men föll efter övertid. Värmlänningarna har bara två vinster på sju matcher efter nyår. Igår kom också beskedet att BIK och Filip Ahl, som gjort 40 poäng på 40 matcher, lämnar klubben.

» Igår gjorde Kristianstad klart med ryske forwarden Nikolai Skladnichenko. Han inledde säsongen i hemlandet med VHL-laget Rubin Tymen, men kommer närmast från division två och Olofström där han matat in nio poäng på nio matcher. Han väntas dock inte spela redan ikväll, men troligen på lördag.