MoDo

En poäng borta mot Västervik

25 januari 2020 19:18
Herr

Det blev en spännande bortamatch mot Västerviks IK under lördagskvällen där hemmalaget med en sen kvittering i tredje perioden tog matchen till förlängning. Väl där kunde Västervik knipa bonuspoängen efter att Erik Ullman hittat nät. MODO Hockeys mål gjordes av Henrik Björklund och Johan Forsberg.

Det var en spännande drabbning i Plivit Trade hallen under lördagskvällen där MODO Hockey gästade Västerviks IK. MODO med sex raka segrar mot ett Västervik som historiskt sett varit svårslagna och inför lördagen hade Västervik vunnit två av lagens tre möten under säsongen.

Men första perioden skulle inte visa sig vara någon underhållande tillställning, åtminstone inte sett ur ett åskådarperspektiv. Inget av lagen lyckades skapa särskilt farliga målchanser och istället var det en tillknäppt matchbild. MODO hade chansen två gånger i powerplay men det ville sig inte riktigt och de hade svårt att skapa tryck mot Västervik.

Pigg inledning av hemmalaget i andra

Den andra perioden inleddes i ett rasande tempo av hemmalaget Västervik och två minuter in drog MODO på sig en utvisning som visade sig bli kostsam. Det såg länge ut som att gästerna skulle klara sig undan i sitt numerära underläge men med nio sekunder kvar av sitt powerplay kunde Oscar Drugge trycka in ett slagskott från blålinjen.

Hemmalaget sköljde sedan över MODO och en utökad ledning var närmre än en kvittering. Med fem minuter kvar av perioden fick MODO dock återigen chansen i powerplay, och den här gången skulle det smälla när Henrik Björklund kunde trycka in pucken bakom Arvid Ljung i Västerviks-kassen.

Sen kvittering

MODO Hockey fick en smakstart på den tredje perioden där man bara tre minuter in tog ledningen för första gången i matchen. Ett fint mål där där Anton Öhman passade upp till Oscar Hedman på backposition som skickade in pucken framför mål. Där höll sig Johan Forsberg framme och styrde in pucken i mål.

Resten av perioden präglades av ett böljande spel där lagen turades om att skapa målchanser. Med tre minuter kvar av perioden så kom också kvitteringen till 2-2 genom Lukas Wernblom. Lagen kunde inte skiljas åt under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Väl där kunde Västervik ta med sig extrapoängen efter att Erik Ullman skjutit segern till hemmalaget.

Nästa hemmamatch - Derbyt mot Björklöven

MODO Hockey möter Björklöven i HockeyAllsvenskan onsdag den 29 januari där nedsläpp är 19:00 i Fjällräven Center. Senast Björklöven var på plats blev samtliga 7049 biljetter sålda till matchen och allt talar för välfyllda läktare även den här gången!

Det är nu 5750 biljetter sålda till matchen som är av yttersta vikt för slutkampen om tabellplaceringarna. Se till att boka dina platser snarast så att du får bästa möjliga plats så tidigt som möjligt!