Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Tingsryd
TAIF

Bogren inför kvällens bortamöte

15 januari 2020 10:00

A-laget är påväg till Uppsala där man ikväll möter Almtuna. Läs Magnus Bogrens tankar inför matchen och kvällens trupp.


Senast blev det förlust mot KHK, slutresultat 4-3. Vad har ni dragit för slutsatser efter den matchen?

– Vi har egentligen försökt stänga den matchen ganska så snabbt. Bara att konstatera att KHK var hetare än oss helt enkelt och nu tittar vi framåt istället.

Vi blickar framåt – Almtuna borta ikväll. Ni har mött laget två gånger tidigare, en bortaförlust och en hemmavinst. Tankar kring motståndet?

– Jag tycker att vi gjorde en bra match där uppe senast men vi fick inte utdelning, plus att dem var effektiva i pp. Det är en tuff bortamatch som väntar men för oss gäller det att vara beredda på att betala priset för att vinna fullt ut.

Vad önskar du dig att få se på isen ikväll?

– Vi behöver bli betydligt mer rejäla i hela vårt spel än vad vi har visat den senaste tiden. På bortaplan måste man ibland acceptera bortaspel och med det menar jag inte att vi ska ta bort hur vi spelar men ibland måste man spela lite smartare och lite enklare. Vi behöver vara tightare men framförallt arbetsinsatsen måste upp.

Flera av era matcher har gått till både övertid och straffar. Vad beror det på tror du?

– Det är en kombination av olika saker. Det ena är att vi tyvärr har tappat en ledning som vi sedan lyckats vinna i sudden och ibland har vi varit under och jagat där vi inte har gett upp utan lyckats kvittera och tagit med det in i sudden. Men det är inget snack om saken att vi behöver tre poäng ikväll.

Hockey är en berg-och dalbana och nu har ni två förluster i bagaget. Hur håller ni fokus och en viktig positiv anda i laget?

– Ja, det är lite för mycket upp och ner i jobbet. Nu är vi det jagande laget och det är egentligen bara häftigt så vi får se det som en utmaning. På något sätt har vi ändå visat att vi kan vara med där uppe och det tycker jag talar på en stor tro på det vi gör. Nu gäller det bara att komma tillbaka och vara mer konsekventa match efter match.

Strävan efter en rättvis och solklar 3 poängare har aldrig varit större?

– Absolut är det så!


Truppen:

Målvakter:

#75 Arvid Söderblom

#1 Andreas Ljunggren

Backar:

#6 Jacob Lundegård

#7 Ludvig Claesson

#13 Rasmus Bengtsson

#16 Anton Johansson

#22 Rasmus Sörgardt

#28 William Fransson

#32 Robin Olsson

Forwards:

#8 Robin Carlsson

#9 Jakob Heljemo

#17 Joseph Jonsson

#21 Gustav Olhaver

#81 Filip Owesson

#25 Benjamin Nissner

#29 Simon Norberg

#33 Felix Olsson

#40 Oskar Stål Lyrenäs

#52 Ludvig Elvenes

#60 Joachim Nermark

#80 Oscar Holst

Frånvarande:

Albin Johansson och Anton Svensson är fortfarande borta pga skada. Elias Gunnarsson spelar med Nybro och Oliver Nilsson med Mörrum.