Västerås
VIK

BIK-TV: Eftersnack BIK - Västerås IK 5-4 e förl (2-2, 1-0, 1-2, 1-0)

15 januari 2020 21:33

Match hela vägen in i kaklet och hemmamötet med tabellfemman Västerås gick till förlängning där Wilhelm Westlund avgjorde. Vi följer upp matchen med tremålsskytten Fredrik Forsberg samt nyförvärvet Linus Karlsson som noterades för sin första poäng i BIK-tröjan redan i sitt första byte och dessutom assisterade till det avgörande målet.

Onsdagens hemmmatch var på förhand intressant på flera sätt: Västerås IK, femma i tabellen och sju poäng efter fyran BIK jagar för att komma ikapp. BIK, å sin sida, kämpar för att hitta tillbaka till höstens fina form efter att ha inlett 2020 med tre tuffa förluster. Nyförvärvet Linus Karlsson tog i debutmatchen plats i fjärdelinan tillsammans med Tor Immo och Jesper Kokkonen. Även tredjekedjan såg lite annorlunda ut än i fredagens bortaförlust mot SSK: Fredrik Höggren hade tagit Carl Berglunds plats. Berglund fanns med som extraforward.

Jesper Alasaari, tillbaka efter skada, gick in tillsammans med Dennis Fröland. Filip Roos stod över. Tim Juel vaktade målet.

Det blev en underhållande och händelserik första period som slutade 2-2. Succé redan i första bytet för nya kedjan med Jesper Kokkonen, Tor Immo och Linus Karlsson - "Kokko" tog ledningen åt BIK efter knappt tre minuters spel och Karlsson noterades för sin första assist. Karlsson fortsatte att spela kreativt och inspirerat, gav laget energi och drog ned applåder från läktarna. Fredrik Forsberg gjorde BIK:s andra mål. Nikola Pasic tilldömdes en straff i slutet av perioden men VIK-målvakten Emil Kruse räddade.

Andra perioden vann BIK med 1-0 efter ett powerplaymål av Fredrik Forsberg.

Tredje perioden kom att handla mycket om powerplay med tre powerplaymål.'Foppa' fullbordade ett hattrick när han gjorde 4-2 i powerplay. Gästerna reducerade till 4-3 och kvitterade sedan till 4-4 i powerplay. Oavgjort efter full tid innebar att matchen gick till förlängning.

I förlängningen avgjorde Wilhelm Westlund, framspelad av ingen mindre än glödhete Linus Karlsson.

Vinsten innebär att BIK nu är tillbaka på det vinnande spåret efter de tre inledande förlusterna så här långt 2020.

I videoklippet kan ni höra tremålsskytten 'Foppa' berätta om matchen, svackan som laget haft och om mössor på isen. Vi möter också Linus Karlsson som berättar om debuten och sina båda första poäng för BIK Karlskoga.

Matchfakta BIK - Västerås IK 5-4 efter förlängning (2-2, 1-0, 1-2, 1-0)

Skottstatistiken: 39-27 (14-9, 14-7, 10-11, 1-0)

**Publik:2226 **

Första perioden 2-2, skotten 14-9 2:46 1-0 Jesper Kokkonen, assisterad av nyförvärvet Linus Karlsson samt Victor Berglind.

6:24 1-1 Gästerna kvitterade i en snabb spelvändning genom Kelsey Tessier. Sebastian Benker klev upp längs kanten och spelade fram målskytten.Även Jerome Gauthier Leduc fick en assist.

6:42 2-1 Snabb replik av BIK när Fredrik Forsberg snappade upp och på bästa sätt förvaltade en puck framför Emil Kruse i VIK-målet. David Lilja assisterade.

Avvaktande utvisning på Oliver Eklind för en highstick (2 minuter)verkställdes . Alexander Anderberg fick rejält ont efter att ha täckt skott men återkom i spel.

8:24 2-2 Västerås kvitterade i powerplay genom backskott av Jimmie Jansson. Kelsey Tessier och William Wikman assisterade.

9:07 Powerplay för BIK med Jerome Gauthier Leduc på botbänken i två minuter för en slashing.

9:37 Ännu en utvisning för VIK (två minuter highstick på Isac Skedung) innebar spel i fem mot tre i en och en halv minut. Bra tryck av BIK med flera bra avslut, men inget mål.

17:51 Straffslag efter att fri Nikola Pasic hindrats från att avsluta. Pasic tog själv hand om straffen men Kruse var med på noterna och räddade.

Andra perioden 1-0, skotten 14-7

1:13 Backskott av Wilhelm Westlund styrdes in via Oliver Eklind och/eller Filip Ahl. Målet dömdes efter lång granskning bort på grund av hög klubba. Nära mål för Kokkonen strax efter, när pucken gick längs med mållinjen.

Västerås skapade också flera bra lägen och Tim Juel hade en del att göra under första halvan av perioden.

7:28 Powerplay för BIK sedan Lukas Zetterberg utvisats 2minuter för en holding. 7:45 Ny utvisning på VIK (Alexander Younan, 2 minuter tripping) innebar nytt långt fem-mot-tre-spel för BIK. Linus Karlsson gick för övrigt in i en av powerplayformationerna.

9:25 3-2 Med tre sekunder kvar av spel fem-mot-tre gjorde Fredrik Forsberg mål, assisterad av Wilhelm Westlund.

Nära ytterligare mål för BIK när bland andra Jesper Kokkonens kedja låg på.

Tredje perioden 1-2, skotten 10-11

Stolpträff av Oskar Eklind i periodinledningen.

1:22 Powerplay för BIK när Jimmie Jansson utvisades i 2 minuter för en holding.

2:23 4-2 Hattar (nåja, mössor) på isen när Fredrik Forsberg fullbordade kvällens hattrick i powerplay. Gustaf Thorell och Nikola Pasic assisterade.

2:56 Checking to the head och game på Fredrik Höggren (5 minuter på tavlan). Bråk efteråt resulterade i utvisning på Anthon Eriksson (2+2 roughing) och Max Wennholm (2 minuter roughing). Detta innebar 3 minuter i spel fem mot fyra för Västerås.

6:11 4-3 Gästerna reducerade i powerplay genom Jimmie Jansson. Fredrik Johansson och Sebastian Benker assisterade.

7:05 Även VIK fick ett mål bortdömt. Pucken letade sig in i målet men dömdes bort på grund av hög klubba.

7:57 Powerplay för BIK när VIK fick ett lagstraff för too many players. Oscar Hagman satt av straffet.

10:47 Powerplay för Västerås med Max Wennholm på botbänken för en tripping.

12:03 4-4 Gästerna kvitterade i powerplay genom Lukas Zetterberg, assisterad av Sebastian Benker och

16:13 Avvaktande utvisning på VIK-spelaren Jimmie Jansson (2 minuter holding) verkställdes men BIK lyckades inte utnyttja möjligheten.

Förlängning 1-0, skotten 1-0

1:40 5-4 Wilhelm Westlund avgjorde i förlängningen, snyggt framspelad av Linus Karlsson.