Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Tingsryd
TAIF

Matchguide: Inte kryss igen väl, Södertälje?

10 januari 2020 10:00

Södertälje har spelat fyra raka matcher som varit oavgjorda efter full tid, inte kan det väl bli en femte raka ikväll mot Karlskoga...? Fredagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken
19.00 Mora - AIK, Jalas Arena
19.00 Västervik - Björklöven, Plivit Arena
19.00 Karlskrona - Tingsryd, NKT-Arena Karlskrona

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskrona mot Tingsryd ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Niklas Johansson, Karlskrona, och Gustav Olhaver, Tingsryd.
» Spelarkorrarna Niklas Johansson, Karlskrona, och Jakob Heljemo, Tingsryd, bjuder på inside-material.
» I första pausen tar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Södertälje har spelat kryss i fyra (!) raka matcher och har tagit extrapoängen i tre av de matcherna. Senast blev det en 4-3-seger efter straffar mot Tingsryd sedan Nick Olesen avgjort, och det var andra matchen i följd som dansken avgjorde.

» För blott andra gången den här säsongen så har Karlskoga förlorat två raka matcher: 1-5 mot Björklöven och 4-5 mot Mora. BIK har inte förlorat tre raka matcher någon gång den här säsongen, lyckas laget hålla den sviten intakt även efter kvällens batalj?

» Södertälje-kedjan med Nick Olesen, Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand är formstark. Trion har kombinerat in 34 poäng på de sju senaste kamperna.

» Snacka om viktig match. AIK ligger sist och Mora ligger tredje sist i tabellen, och mellan lagen finns det negativa kvalstrecket. Just nu skiljer hela fjorton poäng mellan lagen. Således: ska AIK ha chans att nå över strecket till slut så är nog detta en match som måste vinnas, samtidigt har Mora chansen att mer eller mindre haka av AIK.

» Mora har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och 5-4-vann på bortaplan mot Karlskoga senast. Just nu har laget, för första gången under säsongen, två kedjor som producerar offensivt: både Daniel Ljunggren, Johan Persson och Emil Bejmo (elva poäng på fem matcher) samt Brant Harris, Dustin Gazley och Brendan Ranford (femton poäng på fem matcher) chippar in för tillfället.

» AIK har det fortsatt tungt och står på sju raka förluster. Laget har lett med 2-0 tre gånger de sex senaste kamperna, men ändå förlorat. Senast blev det en 2-5-torsk mot Björklöven.

» Efter fyra raka matcher med poäng så föll Västervik med 1-5 mot Timrå senast. Hemma i Plivit Arena har laget dock två raka segrar.

» Serieettan Björklöven ångar på i toppen och är på väg mot en allsvensk rekordsäsong när det gäller inspelade poäng. Umeå-laget har tagit sex raka trepoängare och har poäng i 17 av de 18 senaste matcherna (sexton segrar...). Senast blev det en 5-2-vinst mot AIK.

» Västervik har haft strul på målvaktssidan ett tag och både Samuel Ward och Adam Vay är skadade. Nu har laget gjort klart med en ny duo resten av säsongen: Arvid Ljung har värvats loss från Karlskrona och Adam Åhman har lånats in från HV71. Duon har spelat med laget de senaste matcherna, men då på korttidslån, nu blir det vårens permanenta lösning i målburen.

» Efter tre raka trepoängare så blev det en 1-2-förlust mot Vita Hästen senast för Karlskrona. Hemma är KHK dock starka och har tagit tio av tolv möjliga poäng i de fyra senaste kamperna.

» Tingsryd har poäng i sju av de nio senaste matcherna, men har bara plockat två trepoängare under det spannet. Senast föll laget med 3-4 efter straffar mot Södertälje.

» Karlskrona, 51 poäng, och Tingsryd, 48 poäng, är sjua respektive åtta i tabellen och är i behov av att ta poäng för att försvara sina SHL-kvalplatser. Nian Södertälje, 46 poäng, jagar främst bakom. Noterbart är att även om Karlskrona ligger före i tabellen så är det Tingsryd som vunnit båda matcherna lagen emellan den här säsongen (3-2, 4-0).