Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskrona
KHK

Matchguide: Rekordjakt för Jonathan Johnson

8 januari 2020 10:00

MODO:s Jonathan Johnson har chansen att tangera det allsvenska rekordet om han gör mål för åttonde matchen i följd ikväll. Totalt spelas sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Karlskrona, Himmelstalundshallen
19.00 Kristianstad - MODO, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Västerås, Gränbyhallen
19.00 AIK - Björklöven, Hovet
19.00 Karlskoga - Mora, Nobelhallen
19.00 Tingsryd - Södertälje, Nelson Garden Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och kommer närmast från en tung övertidsförlust mot Södertälje. Där ledde Vita Hästen med 5-2, men föll ändå till slut. Karlskrona är i fin form med tre raka segrar där man har sammanlagda målskillnaden 12-3. Laget har dock inte spelat på över en vecka, senaste matchen var 30 december.

» Vita Hästen och Karlskrona har mötts två gånger den här säsongen. Det har slutat med två bortasegrar med uddamålet. Blir det lika jämnt idag?

» Vita Hästens Filip Cruseman, som har ett förflutet i just Karlskrona, är stekhet med fyra mål på de tre senaste matcherna. Nyligen så förlängde forwarden också med Vita Hästen och blir kvar i klubben resten av säsongen.

» Kristianstad har bara tre segrar på de sexton senaste matcherna. Nio poäng på sexton matcher ger ett poängsnitt på 0,56. En hyfsad skillnad mot de första arton matcherna där man hade ett poängsnitt på 1,50. Senast föll laget med 1-5 mot Karlskrona.

» Formen är desto skarpare i MODO. Laget har vunnit sex av de sju senaste matcherna och har en sylvass förstakedja i Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist och Adam Tambellini som öser in poäng (Tambellini är dock ett frågetecken ikväll på grund av sjukdom). Noterbart är att Jonathan Johnson gjort mål i sju raka matcher, det allsvenska rekordet ligger på åtta raka målmatcher.

» Kristianstad förväntar sig inte att nyvärvade Riley Bourbonnais blir spelklar till ikväll. Däremot så har klubben fått in forwarden Simon Andersson som lånas in från MODO:s J20 lag (och som alltså får möta sin egen klubb i sin allsvenska debut).

» Almtuna brottas med formen. Laget har fem raka förluster och på de fem matcherna har det bara blivit en inspelad poäng. Senast 3-6-föll laget mot formstarka MODO.

» Efter tre raka nederlag så fick Västerås till ett trendbrott senast mot Timrå där det blev en 2-1-vinst efter övertid.

» Västerås har inte vunnit i Gränbyhallen på fem (!) år. Det är hockeypuls.se som berättar om Västerås mardrömssvit i Uppsala. Sju raka förluster har det blivit. "Jag vill ju tro att det är en slump. Jag tror ju inte på spöken", säger VIK-tränaren Thomas Paananen till hockeypuls.se.

» AIK har haft en tung säsong. Laget står på sex raka förluster. I tre av de fem senaste kamperna har AIK haft ledningen med 2-0, men ändå förlorat. Senast blev det en 3-5-torsk mot Västervik.

» Björklöven ångar på i tabelltoppen. Laget har tagit fem raka segrar, samtliga efter ordinarie tid, och har pumpat in tolv mål på de två senaste matcherna. Bland annat Alexander Wiklund är i fin målform med fem kassar på de tre senaste kamperna.

» Igår meddelade AIK att tvillingarna Oscar och Victor Ahlström blir kvar i klubben resten av säsongen. Duon plockades in på en tryout och spelade mot Västervik, och får alltså fortsatt förtroende. 33-åringarna har gedigen allsvensk erfarenhet att falla tillbaka på, och har dessutom gjort fem säsonger i AIK sedan tidigare.

» Efter fyra raka segrar så åkte Karlskoga på en 1-5-smäll mot Björklöven senast. Hemma i Nobelhallen har värmlänningarna dock en segersvit på fem raka matcher (även om de två senaste varit tajta tillställningar som vunnits först efter övertid och straffar).

» Innan jul: två raka vinster. Efter jul: två raka förluster. Mora fortsätter att blanda och ge, således. Noterbart är att nyvärvade Kalle Valtola gjorde mål i debuten senast när Mora 1-2-föll efter övertid mot Tingsryd.

» Karlskoga får tillbaka Nikola Pasic ikväll. Han har missat fyra matcher på grund av JVM-spel.

» Tingsryd fortsätter att plocka poäng på kontinuerlig basis. Smålänningarna har plockat poäng i sex av de åtta senaste kamperna, dock bara två trepoängare. Senast blev det en 2-1-vinst efter övertid på bortaplan mot Mora.

» Södertälje kryssar en hel del just nu. De tre senaste matcherna har slutat oavgjort efter full tid. Ja, fem av de åtta senaste matcherna har faktiskt slutat med kryss, och SSK har varit duktiga på att plocka extrapoängen (tagit den fyra av fem gånger). Senast vände laget ett 2-5-underläge till 6-5-seger efter övertid mot Vita Hästen.

» Södertäljes duo Nick Olesen och Ludwig Blomstrand är heta just nu. Radarparet har kombinerat in tolv mål och totalt 25 poäng på de sex senaste matcherna.