Karlskoga
BIK

Inför AIK Hockey - BIK Karlskoga

20 december 2019 07:00

Dags för omgång 32 av Hockeyallsvenskan 19/20 när andraplacerade BIK Karlskoga möter tabelljumbon AIK Hockey under fredagskvällen. Nedsläpp sker 19:00 på Johanneshov!

AIK har haft en tung säsong så här långt och placerar sig på plats nummer 14 med 23 inspelade poäng på de 30 inledande matcherna. Senast kommer laget från förlust med 5-2 mot Tingsryds AIF på bortaplan, trots ledning på 2-0 efter period ett.

– Jag tycker att vi startar matchen positivt och gör en bra första period. I andra drar vi på oss för mycket utvisningar, det är jag inte nöjd med. Sen kommer vi igen i period tre, men de får några billiga mål, riktigt synd, sa AIK:s tränare Bobo Simensen efter matchen.

Laget interna poängliga toppas av John Henrion på 16 poäng, fördelat sju mål och nio assist. Tvåa hittar vi Jacob Svensson på 15 och trea Johan Porsberger på 13 pinnar.

Statistiskt sett är AIK ligans sämsta lag i powerplay och utnyttjar endast 8,49% av alla chanser. I boxplay är laget starkare och står emot 80,17%, åtta i serien.

Målvakten Mika Järvinen kom in i laget för några veckor sedan och har spelat samtliga matcher sedan dess med en räddningsprocent på 92,15.

I AIK hittar vi tre spelare med BIK-bakgrund, nämligen backarna Ricard Blidstrand och Johan Larsson samt forwarden Henrik Rommel.

BIK Karlskoga hemmabesegrade Timrå IK under onsdagskvällen med 4-3 efter förlängning. Stor matchvinnare blev Fredrik Forsberg med sina två mål.

– Det kändes lång väg att det ska bli kryss, två lag som krigade hårt. Skönt att få vinna i sudden, sa Fredrik Forsberg efter matchen.

Tidigare nämnda Forsberg delar den interna poängligaledningen med Tor Immo, båda har svarat för 34 poäng. Tätt bakom skuggar Filip Ahl på 32.

I och med onsdagens tre powerplay-mål klev BIK Karlskoga återigen upp i topp i PP-statistiken med fina 30.08%. I boxplay har laget det lite jobbigare och reder ut 79.21%, nia i serien.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

AIK borta ikväll, ett lag som ligger sist i tabellen men som verkligen har börjat tagit poäng på slutet. Tankar inför matchen?

De har bytt tränare och fått in lite nya spelare mot när vi mötte dem senast. Det kommer att bli en stentuff match och det gäller för vår del att inte ta julledigt en dag för tidigt.

Vad blir viktigast i vårt spel?

Vårt specialteams blir som vanligt oerhört viktigt där vi spelade 3-0 senast. Vi vet att vi är bra i spelet fem mot fem, till och med bäst i serien statistiskt sett. Kan vi fortsätta på den inslagna vägen i powerplay respektive boxplay har vi goda chanser.

Inga nya skador efter Timrå-matchen?

Nej, det ska vara lugnt. Samtliga spelare förutom Nikola Pasic (JVM) och August Gunnarsson (långtidsskadad) tränade under torsdagen.

Övrig info

Räkna med många BIKare på Hovet. Tre bussar från BIK Support plus många bilar rullar mot huvudstaden!

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Efter dagens match tar vi några dagars julledigt innan Västerviks IK gästar Nobelhallen den 28 december, nedsläpp 18:00!