Kristianstad
KIK

BIK-TV: Eftersnack BIK - Kristianstads IK 7-3 (3-1, 2-2, 2-0)

8 december 2019 17:27

BIK tog fjärde raka segern i och med söndagens hemmaseger över Kristianstad efter mål av Jesper Kokkonen (2), Fredrik Forsberg (2), Max Wennlund (2) och Oliver Eklind. Vi följer upp matchen tillsammans med jubilaren Gustaf Thorell och Fredrik Forsberg.

BIK kom till spel med ett fint facit - tre raka segrar och 18 mål framåt under de tre senaste matcherna. Backsidan är åter intakt då samtliga skadade/sjuka spelare åter är tillgängliga och på forwardssidan saknas nu bara August Gunnarsson och David Lilja. Henrik Lundberg vaktade BIK-målet.

Innan nedsläpp hyllades Gustaf Thorell med en liten ceremoni för att han nått 200 poäng i Hockeyallsvenskan och den hyllningen måste ha inspirerat eftersom han bara 11 sekunder in på matchen passade fram Fredrik Forsberg till BIK:s 1-0-mål. BIK fortsatte att spela inspirerat och ledde med 3-1 efter första perioden efter mål av Max Wennlund och Jesper Kokkonen.

Gästerna reducerade till 3-2 i powerplay i inledningen av den andra perioden men Jesper Kokkonens snabba replik i form av ett välplacerat 4-2-mål gjorde att det aldrig kändes särskilt skakigt. 11:16 tryckte Max Wennlund in 5-2 men med drygt en minut kvar av perioden reducerade gästerna till 5-3 i spel fyra mot fyra.

5-3 inför sista perioden, alltså, och Fredrik Forsberg utökade efter 2:54 till 6-3 genom sitt andra mål för kvällen. Gästerna fick två täta powerplay men BIK höll undan. Istället gjorde Oliver Eklind 7-3 med tre och en halv minut kvar av matchen och lagets fjärde vinst i rad var ett faktum.

Förutom Fredrik Forsberg noterades alltså även Jesper Kokkonen och Max Wennlund för två mål vardera.

BIK ligger för närvarande tvåa i tabellen på 60 inspelade poäng, 4 poäng mindre än tabellettan Björklöven. Trean Timrå, med en match mindre spelad, har 55 poäng och fyran Modo, också med en match mindre spelad, har 54 poäng.

På onsdag spelar BIK borta mot tabellsexan Vita Hästen i Himmelstalundshallen, nästa hemmamatch går av stapeln på fredag då åttondeplacerade Tingsryds AIF gästar Nobelhallen.

Matchfakta: BIK Karlskoga - IK Kristianstad 7-3 (3-1, 2-2, 2-0)

Skottstatistiken: 31-22 (8-7, 17-12, 6-3)

Publik: 2018

Första perioden 3-1, skotten 8-7

0:11 1-0 Bara 11 sekunder tog det för BIK att ta ledningen i matchen. Gustaf Thorell klev upp på kanten och passade fram Fredrik Forsberg som säkert satte pucken backom Antti Lehtonen i KIK-kassen.

6:33 2-0 (Shorthanded) Max Wennlund, assisterad av Wilhelm Westlund och Filip Roos. Målet kom i boxplay, med Victor Berglind på botbänken för en slashing.

11:12 Lagstraff för too many players för BIK, som dock på nytt redde ut det numerära underläget utan baklängesmål.

14:25 2-1. Gästerna reducerade genom Morten Jensen, utan assist.

17:01 3-1. Jesper Kokkonen, assisterad av Fredrik Höggren.

Andra perioden 2-2, 17-12

6:57 3-2 Fredrik Hansson, assisterad av Dennis Svensson och Amil Krupic. Gästerna kliver närmare genom att nyttja sitt powerplay (Jesper Alasaari, 2 minuter hakning).

9:06 4-2 Viktig replik av Kokkonen som avslutade distinkt och rätt upp i krysset. Nikola Pasic och Fredrik Höggren assisterade.

11:16 5-2 Max Wennlund, assisterad av Alexander Anderberg och Mikael Eriksson.

17:59 Dubbelutvisning och spel fyra mot fyra när Mikael Eriksson och Daniel Andersson fick varsin två:a för roughing.

18.51 5-3 Rätt i krysset av Malte Setkov.

Tredje perioden 2-0, 6-3

2:54 6-3 Fredrik Forsberg, assisterad av Wilhelm Westlund. Powerplaymål.

Två BIK-utvisningar i rad (Kokkonen, interference och Thorell, slashing) innebar tryck mot BIK-målet men hemmalaget höll undan.

16:26 7-3. Oliver Eklind, assisterad av Filip Ahl och Tor Immo.