Karlskrona
KHK

BIK-TV: Eftersnack BIK - KHK 5-1 (1-0, 4-1, 0-0)

23 oktober 2019 21:30

En effektiv andra period med fyra mål banade väg för BIK:s 5-1-seger över gästande Karlskrona. Vi följer upp matchen med headcoach Staffan Lundh, målskytten Mikael Daggen Eriksson samt målvakten Tim Juel.

BIK, inför onsdagens hemmamatch på tredje plats med 22 inspelade poäng på 11 matcher, tog emot Karlskrona, på sjunde plats med 16 inspelade poäng på 11 matcher. Tränarna hade satsat på Tim Juel i målet och gav dessutom J20-backen Adam Björkman (i tröjan nummer 45) chansen att få prova på spel i A-laget. Backen Lukas Pilö, som lånats in från Örebro HK i några matcher, är, i enlighet med avtalet, tillbaka i Örebro.

Fredrik Forsberg inledde målskyttet genom att snyggt valla in 1-0 i första perioden. I andra perioden kopplade sedan ett effektivt BIK med lite medstuds greppet om matchen när, i tur och ordning, Mikael Eriksson, Carl Berglund, Filip Ahl och Max Wennlund gjorde varsitt mål.

5-1 till BIK efter två perioder således och resultatet stod sig efter en mållös tredje period. Adam Björkman hann göra sin hockeyallsvenska debut och noterades för 12 sekunder på isen i slutet av matchen. Det hade blivit fler om det inte blivit powerplay med special teams på isen för BIK.

På fredag spelar BIK borta mot tabellfyran Modo, i skrivande stund två poäng efter i tabellen. På söndag gästar tabellnian Almtuna Nobelhallen, då med matchstart 15.00.

Längst ned i inlägget hittar ni som vanligt ett kort referat av matchen inklusive matchfakta. Nedan följer vi upp matchen tillsammans med Staffan Lundh, målskytten Mikael Eriksson samt målvakten Tim Juel - som har vunnit samtliga fem matcher där han startat i mål.

Matchfakta BIK – KHK 5-1 (1-0, 4-1, 0-0

Skottstatistik 27-22 (4-8, 13-11, 10-3)

Publik:2104

Första perioden 1-0, skotten 4-8

Ställningskrig i första perioden och inte så många målchanser. De bästa hade gästerna, men då stod Tim stabil i BIK-målet.

13.46 1-0 Fredrik Forsberg, stående snett bakom målet, vallade påpassligt in pucken via KHK-keepern Arvid Ljung. Karl Jonsson och Gustaf Thorell assisterade

Andra perioden 4-1, 13-11

2.56 2-0 Mikael Daggen Eriksson fick pucken av Carl Berglund och trampade sedan hela vägen genom KHK-zonen och avslutade snyggt vid bortre stolpen. Även Karl Jonsson noterades för en assist.

4.03 2-1. Snabb replik av gästerna genom Janne Kivilahti. Daniel Norbe och Niklas Johansson assisterade.

5.57 3-1 Carl Berglund, assisterad av Alexander Anderberg och Alexander Leandersson.

7.13 4-1. Klassiskt powerplaymål av Filip Ahl, assisterad av Dennis Fröland och Tor Immo. Efter målet tog Karlskrona timeout och bytte målvakt till BIK-bekantingen Albin Andersson. Albin lämnade BIK:s J20-lag för KHK inför den här säsongen.

8.18 5-1. Max Wennlund i friläge, assisterad av Filip Roos och Dennis Fröland.

8.51 Boxplay för BIK och boxplaygänget stod för ett byte som antagligen var säsongens längsta så här långt. Stumma ben men uppoffrande spel och BIK redde ut det numerära underläget utan baklängesmål.

Tredje perioden 0-0, skotten 10-3

Tredje perioden blev mållös, trots ett par chanser i powerplay för BIK.