AIS

Inför Kristianstad

22 oktober 2019 23:15
Herr

På onsdag åker Almtuna ner till Kristianstad för ny match. Hemmalaget har haft en lite sämre period medan Almtuna har haft en bra period sett till poängutdelning. Kan Almtuna få med sig en tredje seger i rad?

Förra säsongens sista match spelades mot Kristianstad hemma i Gränbyhallen - betydelsen av den matchen var stor då den HockeyAllsvenska platsen stod på spel. Vinnarna av matchen skulle ta den Allsvenska platsen och vi vet alla hur det gick - förlängning och där kunde Kristianstad dra längsta strået med sitt avgörande 1-2 mål. Första matchen i Kristianstad vann hemmalaget också - 5-4 - så Almtuna har ingen seger mot onsdagens hemmalag i modern tid. Under sommaren fick Almtuna tillbaka sin HockeyAllsvenska status då Pantern inte karade den ekonomiska biten.

Kristianstad har haft en lite tyngre period rent poängmässigt med endast en seger i ordinarie tid och totalt 5 poäng på de fem senaste omgångarna. Senast blev det förlängningsförlust borta mot Vita Hästen och segern i ordinarie tid kom för fem omgångar sedan hemma mot Björklöven. På hemmaplan har dom tagit 7 av sina 12 inspelade poäng hittills. Det är alltid viktiga poäng som det spelas om och onsdagens match är inget undantag då Almtuna ligger 10:a med 14 poäng men en match mer spelad än Kristianstad som har 12 poäng.

Kristianstad hemma: 5 2 0 0 1 2 12-12 7 (9:a)
Almtuna borta: 6 2 0 0 1 3 10-15 7 (9:a)

Modo - Almtuna 5-0

I Kristianstad hittar vi Erik Santesson som spelade i Almtuna så sent som förra säsongen. Noterbart är att man tvingats värva in en målvakt - Antti Lehtonen - då Joel Gistedt skadat sig.

Målvakter: Daniel Rosengren 91,76% GAA 2,34

I powerplay har Kristianstad 5-0 så här långt och Tony Pappila har stått för två av dom. Almtuna har 3-0 och alla dom målen kom i en och samma match - Tingsryd hemma. I boxplay har båda lagen släppt in 5 mål. Båda lagen har också gjort mål med en man mindre - 3 för Kristianstad och 1 för Almtuna. De tre målen för Kristianstad har gjorts av Erik Santesson, Dennis Svensson och Malte Sjögren. Med tanke på att Kristianstad har tre mål i boxplay - bäst i serien - så gäller det att Almtuna är vakna om när man spelar med en man mer.

Fair play:
Kristianstad 45x2 (5:a)
Almtuna 42x2 (2:a)

Powerplay: Kristianstad 14,71% 5-0 34 tillfällen (9:a)
Almtuna 10,34% 3-0 29 tillfällen (13:e)

Boxplay:
Kristianstad 86,84% 3-5 38 tillfällen (5:a)
Almtuna 87,50% 1-5 40 tillfällen (4:a)

Almtunas tränare har aviserat att samma lag som vann mot Tingsryd hemma senast finns tillgängligt för spel. Man åker den långa bussresan ner på matchdagen - Frågan är om man kan ta sin första seger över Kristianstad och revansch för det som skedde förra säsongen i kvalet?

Kristianstad - Almtuna kl. 19:00

Två raka segrar - grymt bra jobb över hela banan av hela laget! Hårt jobb lönar sig. Ny mach och ny chans på poäng.