VIT

Förlust mot Modo

16 oktober 2019 21:14

Vita Hästen förlorade mot ett effektivt Modo med 5-1.

Filip Cruseman åkte på en utvisning för puck out efter 34 sekunder. Modo kunde dock inte skapa några större farligheter.

Inledningen var ganska jämn men i mitten av perioden hade Modo en stark period och med 10:28 gånget kunde hemmalaget trycka in 1-0.

Modo hade det mesta av spelet och efter 15:14 kunde man utöka till 2-0 efter en passning i sidled och ett snabbt skott.

Halvminuten senare drog Modo på sig en utvisning och bortalaget fick chansen i numerärt överläge. Man skapade en del tryck men med 20 sekunder kvar drog Simon Fernholm på sig en utvisning bakom eget mål för holding.

Kevin Elgestål fick en skottchans i numerärt underläge men missade och istället kunde Modo sekunderna senare utöka sin ledning till 3-0.

Skotten slutade 10-6, vilket låter lite jämnare än det var. Puckinnehavet var 67%-33% och det var Modo som förde spelet större delen av perioden. Kanske att man inte var 3-0 bättre, men man var starka och effektiva.

Vita Hästen kom ut starkare i andra perioden. Efter 4:21 åkte hemmalaget på en utvisning för interference. Gästerna fick inte riktigt till något organiserat powerplay, men man fick iväg ett par skott åtminstone.

Strax efteråt kunde dock Erik Borg bryta en passning och frispela Simon Krekula som ensam mot målvakten kunde snärta in 3-1 efter 6:59.

13 sekunder senare åkte Anton Danielsson på en utvisning för tripping efter en situation vid sargen. Modo utnyttjade läget väl och skapade bra tryck och efter 8:40 tryckte man in 4-1.

Simon Fernholm hade ett fint läge i mitten av perioden, men skottet gick utanför.

Med 14:54 på klockan snappade Christopher Fish åt sig pucken vid anfallszon och gick till attack tillsammans med Jacob Stridsberg, men man lyckades tyvärr inte överlista Linus Lundin i hemmamålet. I samband med anfallet drog sig Modo på en utvisning för slashing och samtidigt blåstes det för powerbreak. Vita Hästen kunde dock inte uttnyttja sitt powerplay, även om man skapade ett par fina chanser i slutet av utvisningen.

Bortalaget avslutade perioden bra med inga fler mål åt något håll.

Skotten slutade 3-5 och puckinnehavet var 45%-55%, vilket speglade perioden ganska väl. En starkare period av Vita Hästen, även om Modo stod emot bra.

Tredje perioden var ganska stark av Vita Hästen. Man hade stort puckinnehav och skapade en hel del bra lägen, men man kunde tyvärr inte omsätta sitt övertag i mål, samtidigt som Modo fortsatte att vara effektiva och dessutom duktiga på att stänga ner gästerna. Viktor Kokman i mål fick en puck i huvudet men kunde snart resa sig. Med 6:35 kvar på klockan satte Modo 5-1.

Skotten slutade 4-10, sammanlagt 17-21. Puckinnehavet var 42%-58% vilket väl illustrerade spelet, men det är ju målen som räknas.

Chans till revansch på fredag när Kristianstad kommer på besök i Himmelstalundshallen. Väl mött då, nedsläpp 19:00!