KHK vände och vann mot Vimmerby HC

23 oktober 2022 20:10

Ett tidigt underläge vändes till seger med 4-6 (2-0, 1-4, 1-2) när herrlaget gästade Vimmerby HC under söndagen.

Efter 5:30 in i den första perioden hade hemmalaget tagit ett starkt grepp om händelserna när man gjort både 1-0 och 2-0 genom Jacob Isaksson och Ludvig Vännström. Tränarstaben tog direkt timeout och KHK rykte upp sig men man lyckades inte överlista Robin Christoffersson i Vimmerby-målet. Skott: 11-12

Den andra perioden blev en sönderblåst historia med flertalet utvisningar, första redan efter 52 sekunder när hemmalaget blir en man för många på plan. KHK tar vara på chansen och reducerar till 2-1 genom Daniel Andersson.
Dock skulle Vimmerby återta sin tvåmålsledning i mitten av perioden när KHK bestraffats med två man i utvisningsbåset. Kort efter att utvisningarna löpt ut ger Erik Santesson KHK nytt hopp när man på nytt reducerar, denna gång till 3-2.
Utvisningarna fortsätter falla tätt och innan perioden är slut har KHK vänt på matchen när man gör både 3-3 och 3-4 i powerplay. Bakom målen låg Mikael Roslund och Martin Fransson.
Skott: 7-10

Efter 3:17 i den tredje perioden utökar KHK ledningen till 3-5 när Jesper Solomon-Frisell från sin backplats hittar luckan bakom Robin Christoffersson, även detta mål kom i powerplay.
Vimmerby ser till att skruva upp spänningen i matchen när Anton Carlsson med 6:30 kvar sätter pucken bakom Oscar Fröberg.
Vimmerby tar ut målvakten och satsar framåt, men istället är det Mikael Roslund som definitivt punkterar matchen med sitt andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet 4-6.