Månadsbrev från Charlotte - Engagemanget

8 februari 2018 08:00
Nyhet

Vänner! Då är världens längsta månad äntligen till ända, och vi tar ett kliv närmre våren. Om det nu inte vore för snöfallet nu under helgen, haha! Jag gillar i och för sig snö, för det lyser upp tillvaron litegrann. Det blir ljusare, och luften krispigare. Lite piggare blir man allt, eller hur?


Julen är över, tiden då man ger mer än man tar, visar vördnad, respekt och tacksamhet. Men för vår del på KHK så visade det sig att julstämningen höll i sig längre än vanligt. Även januari har präglats av kärlek och generositet, från våra fans och partners!

Vi hade vår enkronanmatch nu den 3 februari, och uppslutningen var enorm! Även vår supporterförening Blackbugs samlade in över 40 000 kr på eget initiativ till denna dag. Magiskt! Det var med stor ödmjukhet och glädje jag mottog checken på isen!

Sen har vi ju en av våra partners, WIP med P-O Carlsson i spetsen, som renoverat upp vår nya hamburgeria som är döpt till Puckat. Han och hans bolag har fixat rubbet där inne! Helt fantastiskt! Borta är Sibylla-kiosk-feelingen med kalla stolar, och in kom en skön streetmiljö, med grafitti, cool belysning och DJ-bås! För att inte tala om hamburgarna. Det är faktiskt i ett samarbete mellan våra kockar, och kockarna på Landbron. Den vegetariska burgaren är en ”cheeseburgare”, dvs en gegga av härlig ost istället för köttfärs. Helt puckat, eller hur? Men sjukt gott! Ladda ner gamla KHK-appen och beställ och betala med ett knapptryck. Busenkelt!

Men generositeten stoppar inte där. Efter en tuff januari på isen, har en gammal sponsor blåst liv i Powerteam igen. För er som inte va med under Division 1-tiden, så är Powerteam ett gäng sponsorer som går samman och donerar pengar till en fond, där medlen enkom går till att värva en ny spelare. Magnus Petersson på Nofatel var aktiv i Power Team sist den aktiverades, och han kände att det var dags igen! Vi som klubb är oerhört tacksamma såklart, över allt engagemang och allt stöd.

Transferfönstret stänger 15 februari, det innebär att inga övergångar av spelare mellan lagen får ske efter det datumet. På grund av deadlinen så är det alltid som mest aktivitet i januari. Lagen som värvar vet vilka streck i tabellen de vill över, och ser vad som behövs på marknaden för att ta det klivet. Nu har vi samlat in 800 000 kr från engagerade företagare! Tusen tack Magnus, och alla som både genom Magnus engagemang, och sin kärlek för klubben valt att hoppa på!

När Powerteam drog igång så hörde även en del privatpersoner av sig, de ville också hjälpa till men hade inte 25 000 kr (som var andelen i Powerteam). Helt otroligt! Detta resulterade i att vi satte samman en Spelarfond, dit den privata insamlingen går. Det är fantastiskt vad mycket fina människor det finns där ute! Ni kan följa insamlingen löpande på vår hemsida.

Lägger vi ihop Powerteam och Spelarfonden når vi en bit över 800 000 kr i skrivande stund. Tack tack tack! Det är inte så att vi i klubben inte tror på vårt lag. Men det är klart att vi blir sköra om vi inte har någon backup. Jag tänker då främst på skador. I ett negativt kval är det på blodigt allvar, då gäller det att alla är pigga, fräscha, starka och friska! Med insamlingen nu ger det oss möjlighet att säkra upp. Arbetet med spelarvärvning har varit igång ända sedan insamlingen startade, så att vi har kunnat samla på oss så många alternativ som möjligt. Och vi kommer inom kort presentera vår plan.

Nu har vi spelat klart alla våra hemmamatcher innan OS-uppehållet. Nästa gång vi ses är den 27 februari, när vi passar på att hylla Tobbe Karlsson, för hans enorma engagemang och betydelse för klubben. Då hoppas jag vi ses! Sen vill jag påminna om våra andra februariaktiviteter, vår Hockeybrunch den 18 feb (Sverige-Finland spelar OS-hockeymatch) samt vår Mellofest den 24 feb!

Varma februarihälsningar, från en glad, ödmjuk och tacksam VD