KHK tappade ledningen i slutet av matchen

21 januari 2023 21:00

Med fem minuter kvar av ordinarie tid satt KHK i förarsätet med en tvåmålsledning, men HC Dalen vände och vann med 2-3 efter förlängning (1-0, 0-0, 1-2, 0-1).

På lördagen var det HC Dalen som gästade NKT Arena och hemmalaget hade vaskat runt ordentligt i femmorna för att kanske knipa en seger.
KHK inleder matchen som oftast och tar initiativet från start och skapar flera bra chanser. Man skapar flera chanser under de första sex-sju minuterna.
Försvaret jobbar lugnt och säkert och håller motståndaren på rätt sida.
Efter 10:36 är man endast en stolpträff från 1-0 och 20 sekunder senare drabbas KHK av kvällens första utvisning.
Dalen skapar inte många farliga lägen i sitt PP och det är ett mycket bra BP av hemmalaget.
När klockan står på 15:20 blåser domaren för en Dalen-utvisning. KHK vinner pucken och behöver endast 13 sekunder för att sätta 1-0 genom Johannes Nilsson, framspelad av Alexander Bergström och John Henrion.
Gästerna skapar lite tryck sista minuten men KHK håller undan. Även om skotten vinns av gästerna så speglar inte det riktigt perioden. KHK var laget som hade mest puck, dock så missar man målet när man skjuter.
Skott: 8-12

Hemmalagets andraperioder har inte varit de bästa tidigare men mot Dalen var det skillnad. Man inleder andra på ett mycket bra sätt med rakt spel som ger målchanser. Gästerna drar på sig en avvaktande utvisning och under 6mot 5-spelet håller man i pucken och skapar bra tryck i över en minut. När väl PP börjar fortsätter man spela runt pucken men tyvärr med lite för låg fart så gästerna hinner följa med boxen, ett bra PP där man skapar en riktigt vass chans men tyvärr så missas målet igen.
Efter det numerära överläget som Dalen reder ut är det tyvärr lite nonchalant spel av hemmalaget vilket gör att när en Dalen-spelare trampar på egen klubba så åker Solomon Frisell på en tvåa för tripping. Dalen spelar ett bra PP där stolpen räddar hemmalaget.
Det är en liten stökig match där gästerna tillåts både spela med sex man på isen sedan mycket klubbslag över händer och klubbor i ansiktena. Dock håller KHK sig kalla och ger inte igen. KHK skapar flera bra lägen men siktena var inte inställda denna afton utan man missar målet från klara lägen.
Efter 14:46 var det åter dags för utvisning när John Henrion åker ut två minuter för tripping.
Detta Bp får hemmalaget kämpa när Dalen spelar mycket bra och sätter KHK under rejäl press. Men ett uppoffrande spel och med en varm August Hedlund reder man ut även detta BP-spel.
Med två minuter kvar av perioden blir det lite uppror i arenan då gästernas Erik Thorwall delar ut en ful armbåge i ansiktet på en hemmaspelare. Efter en lång konferens kommer domartrion fram till två minuter för interference. KHK spelar ett bra PP men tyvärr så blir det inget mål och perioden slutar 0-0.
Skott: 5-11

KHK inleder den tredje perioden med att spelar smart och lugnt. Alla väntade på en anstormning från gästerna men KHK spelar bra bakåt och skapar chanser att utöka ledningen.
Det var ett böljande spel där båda lagen skapade halvchanser. KHK och tredjelinan är de som skapar farligast chans men 1-0 står sig.
KHK parkerar sig i offensiv zon efter 9 minuters spel och när klockan står på 10:46 styr Alexander Bergström snyggt in pucken till 2-0 framspelad av Roope Reini.
Efter målet behåller KHK initiativet och det ser lugnt ut men allt förändras när Johannes Nilsson åker ut för en tripping.
I det efterföljande överläget behöver gästerna endast 23 sekunder innan 2-1 var ett faktum efter ett skott från blå med mycket trafik framför August som inte såg mycket.
Det buades ordentligt i NKT på grund av två missade utvisningarna innan Johannes åkte ut.
Nu fick gästerna verkligen luft under vingarna och man jobbade fram en kvittering med 3:14 kvar på klockan när hemmalaget tappar initiativet och blir för ängsliga. Efter målet höjer sig åter KHK och skapar flera vassa chanser utan att träffa målet och perioden slutar 1-2.
Skott: 8-8

Övertid
I övertidsperioden inleder hemmalaget bra och skapar ett par vassa chanser, bland annat ett friläge, men efter 3:31 förlorar man kampen mot gästernas Alex Ek vid sargen som åker enkelt in och hänger upp en backhand och avgör till Dalens fördel.
Skott: 1-3

Ett onödigt slut på denna matchen där man över 60 minuter är bättre, men man måste våga spela konsekvent i 60 minuter. Nädta match spelas på bortaplan mot Mariestad nu på onsdag och nästa hemmamatch är mot Nybro på söndag 29/1 klocksn 16:00.
Då vill vi ha seger och gärna mycket folk som stöttar vårt lag i arenan. Tack till de 1224 som var på plats och stöttade våra killar.

Karlskrona HK - HC Dalen 2-3 e.fl
Periodsiffror: 1-0, 0-0, 1-2, 0-1
Skottstatistik: 22-34
Utvisningsminuter: 8-6

Målskyttar Karlskrona: Johannes Nilsson, Alexander Bergström

Målskyttar Dalen: Anton Johannesson, Erik Thorwalls, Alex Ek