De här blir kaptener den kommande säsongen

6 september 2021 17:00

Med en månad kvar till seriepremiären är det dags att presentera våra kaptener för säsongen 2021/2022.


Mikael Roslund – Lagkapten
26-åringen är fostrad i vårt eget juniorled och vände tillbaka till KHK för spel i HockeyAllsvenskan säsongen 2019/2020. Assisterande under föregående säsong men får nu hedersuppdraget som lagkapten.

Måns Hermansson – assisterande kapten
Hård back med gedigen erfarenhet från HockeyAllsvenskan. Spelade med Karlskrona HK säsongen 2019/2020 och är återigen tillbaka efter en säsong i Italienska alpligan.

Jesper Solomon Frisell – assisterande kapten
Den 23-årige backen har gått hela vägen i KHK:s juniorled och var även lagkapten i J20 Superelit. Har nu flera års erfarenhet från spel i både norra och södra HockeyEttan. Var även assisterande kapten under säsongen 2020/2021.

Niklas Johansson – assisterande kapten
Få spelare i HockeyEttan kan visa upp ett CV som Niklas Johansson. Han har hunnit bli 36 år och har mer än 500 matcher i HockeyAllsvenskan där han gjort 255 poäng. Var dessutom med och spelade upp KHK i HockeyAllsvenskan redan säsongen 2011/2012.

Huvudtränare Eric Karlsson om valet av lagkapten:
-Roslund klev in som kapten i Nickes skadefrånvaro under en period i fjol och visade prov på stora ledaregenskaper. Han har även växt ytterligare i ledarrollen under sommaren och början av säsongen.
Nicke är en toppenkille och en av våra absolut viktigaste spelare. I och med detta beslutet får han rikta fokus på sitt spel och vi är övertygade att det kommer vara gynnsamt för både Nicke och laget.

Niklas Johanssons ger sin syn på bytet av lagkapten:
-För att klargöra alla spekulationer. Starten av denna säsong blev inte som jag förväntade mig. Min första reaktion på beslutet var besvikelse och det tycker jag är en naturlig reaktion i detta sammanhang. Jag ser kaptenskapet som en ära och det var jobbigt att bli fråntagen det. Dock så är jag ingen person som surar och hänger med skallen, jag har accepterat tränarens beslut.
Jag kommer stötta Micke som kapten till fullo. Vårt gemensamma mål är att vara en av utmanarna till våren och till sist få stå på torget och fira igen. Det gör man bara om man håller ihop och jobbar tillsammans.