Viktig seger när Nybro besegrades

14 november 2020 19:06

Fredrik Sandberg, Axel Lindström och Nestor Plarsmo stod för målen när KHK besegrade Nybro Vikings i NKT Arena Karlskrona med 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).


Efter ett kortare uppehåll var det dags för ny match i NKT Arena under lördagens andra hälft. På besök kom anrika Nybro Vikings IF, föreningen som såg dagens ljus i bandyklubben Ymer IF.
Det var 1946 och nio år senare, 1955 lämnade hockeykillarna bandyklubben och anslöt sig till Nybro IF som år 2002 blev hockeylaget Nybro Vikings IF.

Som nämndes inledningsvis är detta en klubb med anor. Mest stolta är man förstås över forna NHL proffset och Stanley Cup vinnaren Fredrik Olausson. En egen produkt som hade Nybroprofilen Gustav som pappa. Andra kända ansikten som haft Nybrotröjan på sig är gamle landslagsbacken Björn ”Böna" Johansson. Hans son Marcus spelade för övrigt senare i Karlskrona IK. Namnet Åke ”Älgen" Elgström måste också nämnas med största respekt. Om ni någon gång springer på en gammal Nybrosupporter och frågar vilket som är det värsta hockeyslagsmålet de har sett, då kommer svaret vara mellan nämnda Björn ”Böna" Johansson och Karlskronabekantingen o eviga legenden Des Moroney.
De bägge började slåss bakom ena målet innan domarna skiljde slagskämparna åt. Båda tog då sats och åkte till andra sidan rinken och där fortsatte fighten.

Nybro har spelat i Sveriges högsta liga två säsonger. Den sista av dessa var 1969/70. I Sveriges näst högsta serie har man huserat hela tjugonio säsonger. Respekt! Nu över till eftermiddagens kamp.

Period 1

När pucken släpptes i NKT Arena hade Karlskrona denna gången inte med sina lån från Kristianstad. Anledningen stavas Covid 19, som nu härjar i Skånelaget. Istället fick Samuel Wälimaa chansen ihop med 16-årige A-lags debutanten Ludvig Markman och 18-årige Viktor Fridolfsson. Den sistnämnde är en egen produkt som nu gjorde sin debut i A-laget. Första matchen i KHK tröjan gjorde också Modo lånet Linus Pettersson.

Karlskrona var på revanschjakt efter premiärförlusten uppe i Nybro. Det märktes också, då KHK satte full fart redan från första nedsläpp. Redan efter 26 sekunder träffade Svanlund klockrent ett ribbskott. Resten av perioden bjöd på ett böljande spel, där Karlskrona var det något vassare laget.
Skott: 8-10

Period 2

Om Karlskrona var det något bättre laget i första perioden, så började Nybro klart bäst i andra akten. Flera chanser skapades och man hade då också en i ramen. Efter 1.16 gör smålänningarna också 1-0. Adam Persson styr in pucken i mål.
Efter detta vaknar Karlskronaspelarna så sakteliga till liv. Man tar över mer och mer. Flera gånger är man nära att ställa sig upp och jubla. Men trissan vill inte in.
Ibland är det enkla det rätta. Från blålinjen läggs ett höstlöv mot mål. Lite trafik framför och kvitteringen var ett faktum. Målskytt Fredrik Sandberg och han var assisterad av Binner och Roslund. Klockan stod då på 9.51.
KHK har sedan ett antal fina chanser, men det blir inga fler mål I andra perioden.
Skott: 20-9

Period 3

Alla förstod att det skulle bli en nervpirrande slutperiod och så blev också fallet. Det var böljande spel och lagen bytte chanser med varandra. Det var till slut KHK som tog ledningen med 2-1 efter att pucken gått som ett flipperspel i Nybros målgård och Nybros målvakt Robin Johansson svarat för flera tv-räddningar. Till slut hittar Axel Lindström rätt. Han serverades av Bäckehag och Solomon Frisell. På jumbotronen kunde vi läsa tiden 5.39. Därefter blev Karlskrona mer och mer avvaktande. Ju närmre slutsignalen kom, desto mer spelade KHK på resultatet. Efter flera vassa Nybrochanser, kontrade Karlskrona och Nestor Plasmo gör sitt första mål i den svart/orangea tröjan. Tiden visade 17.08 och assisten gjorde Maltsev. Nybro såg inte slaget förlorat och tog också ut målvakten till slut.

Många tillfällen fanns, men då var Hellgren på sin post. Karlskrona höll undan och kunde ta 3 blytunga poäng.
Skott: 11-16

Sammanfattning: En match mellan två mycket bra division 1 lag. Båda de här lagen blir att räkna med även I Allettan. KHK har fortfarande saker att putsa på och det gör man också.

MATCHFAKTA

KARLSKRONA HK - Nybro Vikings IF 3-1
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 2-0
Skott: 39-35

Målskyttar Karlskrona: Fredrik Sandberg, Axel Lindström, Nestor Plarsmo

Målskyttar Nybro: Adam Persson

Matchstatistik från swehockey.

Nästa match för KHK är onsdagen den 18/11 när man möter Hanhals IF på bortaplan.